РНБО затвердила важливий документ щодо деокупації Криму

РНБО затвердила стратегію деокупації Криму / УНІАН

Це перший фундаментальний документ з часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, який вказує шлях деокупації півострова та повернення в Україну.

Під час сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО) була затверджена Стратегія деокупації та реінтеграції в Україну окупованого Криму та Севастополя. У відомстві заявили, що документ буде відкритий для громадськості, пише пресслужба РНБО.

"Всі зможуть з ним (з документом, - ред.) найближчим часом ознайомитися. Крім того, ми вирішили на засіданні РНБО, що стратегія деокупації Криму матиме офіційний переклад на англійську мову, і всі наші партнери отримають цей документ найближчим часом", - зазначив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, робота над стратегією тривала понад рік із залученням представників багатьох інститутів, зокрема, Меджлісу кримськотатарського народу.

Читати такожРНБО розгляне санкції проти режиму Лукашенка-ОП

"Це перший фундаментальний документ з часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, який дає чіткий Покажчик, яким чином ми будемо рухатися в питаннях деокупації Криму", - додав секретар РНБО.

Важливі рішення РНБО - про що раніше писав Главред:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти