Рада офіційно узаконила статус Майдану

Закон про Майдан - що вирішила Рада / УНІАН

Новий документ визнає Революцію Гідності одним з ключових моментів будівництва української держави і виразником національної ідеї свободи.

17 лютого у зв'язку з річницею початку Євромайдану і подій Революції Гідності Рада прийняла постанову №2739. "За" проголосували 295 депутатів.

Новий документ визнає Революцію Гідності одним з ключових моментів будівництва Української держави і виразником національної ідеї свободи.

Також депутати офіційно поклали провину за анексію Криму і окупацію Донбасу на колишнього президента України Віктора Януковича.

Читати такожЧотири причини, чому Навальний не повторить успіх українських майданів"Трагічні події Революції Гідності, анексія Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також триваюча збройна агресія Російської Федерації і окупація нею окремих районів Донецької та Луганської областей відбулися не в останню чергу внаслідок політики Віктора Януковича і сформованого ним злочинного режиму, який підтримувався Російською Федерацією і діяв всупереч національним інтересам України", – наголошується в документі.

Постанова №2739 також передбачає, що:

Рішення Ради: новини

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти