Лукашенко піде на всі умови Путіна: експерт попередив про загрозу Україні

Лукашенко заплатить Росії за своє правління Білоруссю-експерт / Reuters

Росія посилить свою військову присутність на території Білорусі.

Росія буде поступово реалізовувати план з поглинання Білорусі. Обидві держави підпишуть нові договори, які призведуть до посилення присутності військових РФ на території республіки. Київ може зіткнутися з ситуацією, коли на кордоні Білорусі з Україною з'являться російські прикордонники.

Про це заявив політичний експерт Максим Хилько в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, найбільш ймовірним сценарієм у найближчому майбутньому є продовження поступової глибинної інтеграції Росії та Білорусі. Візування двосторонніх документів призведе до того, що Москва значно посилить свою військову присутність у Білорусі.

"Якщо мова буде йти навіть не про військову базу прямо зараз, оскільки це очевидно викличе негативний резонанс, то в будь-якому випадку співпраця буде посилюватися", - вважає експерт.Читати такожПутін поспішає поглинути Білорусь

Внаслідок спільних домовленостей у Росії та Білорусі в перспективі може з'явитися загальний митний контроль – російські прикордонники стоятимуть разом з білоруськими біля кордонів України.

"(Ситуація, - ред.) може закінчитися російськими прикордонниками спільно з білоруськими на українському кордоні", - додав аналітик.

Наостанок він резюмував, що чинний президент РБ виконає всі вищевказані заходи в якості плати за продовження свого правління республікою.Читати такожАвтор Nexta пояснив, чому Росія не зможе поглинути Білорусь

"Буде продовжувати Білорусь виконувати ті умови, які ставить Росія зараз. Це як плата за продовження управління Лукашенка Білоруссю", - підкреслив Максим Хилько.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти