Воєнний стан у Білорусі: Лукашенко розповів про жорсткі заходи в боротьбі з COVID-19

У Білорусі був воєнний стан - Лукашенко / Reuters

Лукашенко знає, хто привіз коронавірус у Білорусь.

У Білорусі, незважаючи на відсутність карантину, дуже серйозно поставилися до епідемії коронавірусної інфекції. Внаслідок COVID-19 в країні був введений військовий стан, однак інформації не оприлюднювали.

Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко у інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

За його словами, на території Білорусі насправді ніхто не заперечував поширення коронавирусу. Епідемія в країні розвивалася навіть пізніше, ніж в інших країнах. Читати такожВсупереч коронавірусу Лукашенко провів парад Перемоги у Білорусі - відео

"Мені доводилося робити все. Я контролював - ти не уявляєш, наскільки був у це занурений", - сказав Лукашенко, зазначивши, що йому відомі прізвища двох осіб, які привезли COVID-19 у Білорусь.

Білоруський глава держави запевнив, що за мотивами поширення коронавирусу проводилася дуже серйозна робота, до якої були залучені санітарні служби. Вони уважно оточували вогнище захворювання, готували лікарняні ліжка і апарати штучної вентиляції легенів.

У Білорусі було таємне військове становище.

"Булв військовий стан. Ви цього просто не знали", - підкреслив Лукашенко. Читати також"Жахливі нічні кошмари": у Білорусі розповіли про жахи коронавирусу

Нагадаємо, на початку липня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусі вдалося перемогти коронавірус. Однак епідемія все ще циркулює країною, тому знижувати градус боротьби годі було.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти