"ЄС ще недостатньо змінився": прем'єр Словенії пояснив, чому Україні не дають членства

"ЄС ще недостатньо змінився": прем'єр Словенії пояснив, чому Україні не дають членства

Поки що перспектива вступу України до Європейського Союзу не виглядає визначеною.

Прем'єрміністр Словенії Янез Янша пояснив, що може бути причиною, через яку Україні досі не надали членства у Європейському Союзі.

На його думку, ЄС ще недостатньо змінився, щоб прийняти Україну. Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єра Словенії.

"Це новий світ, упродовж останніх двох тижнів світ змінився. Ми теж змінилися. Але недостатньо", – сказав Янша, відповідаючи на запитання про вступ України до Євросоюзу.

Також він зазначив, що низка лідерів Євросоюзу надають перевагу тому, щоб вести дебати щодо процедури прийняття України, а не робити реальні кроки.

Нагадаємо, у Версалі відбувся екстрений саміт ЄС, присвячений питанням російської агресії проти України. Одним з найбільш спірних положень, що обговорювалися на ньому, стало питання про прагнення України вступити до ЄС. Як повідомив після саміту президент Литви Гітанас Науседа, переговори пройшли успішно для нашої країни – європейські лідери сказали "так" євроінтеграції України.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що вважає нереальним вести переговори про вступ до ЄС з країною, яка перебуває в стані війни.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти