Ексдепутат Держдуми повідав, коли Путін усвідомив, що Зеленський "міцний горішок"

Путін почав поважати Зеленського - Пономарьов / Reuters

Президент РФ Володимир Путін різко змінив своє ставлення до парезидента України Володимира Зеленського і почав його поважати.

Президент РФ Володимир Путін різко змінив своє ставлення до президента України Володимира Зеленського і почав його поважати. Підставою для цього стали введені в Україні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і трьох проросійських телеканалів.

"Я впевнений в тому, що Путін після введення санкцій в Україні проти Віктора Медведчука почав поважати Володимира Зеленського. Путін, на мій погляд, проходив три стадії сприйняття президента України Володимира Зеленського. Спочатку, після обрання Зеленського, він до нього ставився несерйозно, з певною часткою побоювання, що, мовляв, як би після цього в Росії не почали обирати коміків. Однак з часом ставлення Путіна трансформувалося", -розповів в ефірі Апостроф ТВ ексдепутат Держдуми (2007-2016 роки), громадянин України (з 2019 року) Ілля Пономарьов.

Пономарьов заявив, що першим поштовхом до зміни сприйняття Путіним Зеленського став саміт у Парижі, який відбувся 9 грудня 2019 року, коли президенти вперше зустрілися.

"Путін Зеленського сприймав як молодого і недосвідченого політика. На блефі їм вдалося зустрітися в Парижі, а це був чистої води блеф, тому що Єрмак обдурив Кремль. Тоді обіцяли, що в Парижі будуть підписані певні домовленості, на це навіть Сурков "повівся", Путін приїхав. А коли всі зібралися, сказали, що нічого такого не було. За великим рахунком, це було "кидалово", - заявив Пономарьов.

Читати такожЕксперт пояснив, навіщо Зеленському бити по Медведчуку і Порошенку

Після саміту в Парижі, як вважає Пономарьов, Путін зрозумів, що Зеленський - "міцний горішок".

"Після цього у Зеленського почалася "чорна смуга" - зміна уряду, коронавірус, падіння рейтингу. Путін повернувся до звичної для себе ролі - чекати, коли повз пропливе труп його ворога. Медведчук в цей час йому розповідав, що він ось-ось стане новим прем'єром, рейтинги ОПЗЖ ростуть тощо. Але раптом прокинувся Зеленський і почав "мочити" Медведчука. І вийшло так, що поруч проплив труп не того, кого чекав Путін. А він дуже уважно ставиться до таких моментів", - резюмував Пономарьов.

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK і 112-про що повідомляв головред:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти