Данилов пройшовся по Північному потоку-2 та згадав про санкції проти Медведчука

Данилов висловився про Північний потік-2 / УНІАН

Будівництво російського газопроводу є загальним викликом для України та Польщі, оскільки Північний потік-2 дуже небезпечний для Європи.

Секретар РНБО Олексій Данілов різко пройшовся по будівництву російського газопроводу Північний потік-2, а також згадав про санкції проти Віктора Медведчука і трьох проросійських телеканалів, пише Укрінформ.

За його словами, Росія часто використовує енергетику як зброю.

Як зазначив Данілов, будівництво російського газопроводу є загальним викликом для України і Польщі, оскільки Північний потік-2 дуже небезпечний для Європи.

"Це наш спільний виклик. Ми не знаємо, чим це може закінчитися, але для нас цей проєкт небезпечний не тільки з економічної, але і з геополітичної точки зору. Росія використовує енергетику як засіб впливу на ті чи інші країни. Ми пам'ятаємо, як вони купували Януковича знижками на газ. Енергетика - це зброя, яку часто використовує Росія", - сказав він.

Читати такожЗеленський оголосив про роль України в блокаді добудови Північного потоку-2

Також Олексій Данілов пообіцяв, що Україна дасть "гідну відповідь" на будь-які дії Росії після впровадження санкцій проти Віктора Медведчука. Він розповів, що РНБО розглядає різні сценарії реакції Москви.

Секретар РНБО також відреагував на загострення ситуації на Донбасі, зазначивши, що це є прямим підтвердженням прямого ставлення Росії до війни і того, що проти України воюють війська, які управляються з Москви.

"По-друге, я точно знаю, що наше військо готове до опору країні-агресору в будь-якій точці. А що стосується їх (Росії - ред.) планів з протидії нашим активним діям, то подивимося. Ми розробляємо різні сценарії, і на будь-які дії Росії у нас буде гідна відповідь. І не тільки президента, РНБО, а всього українського народу", - сказав Данилов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти