Арестович розкрив план Росії на перемовини щодо Донбасу без України та Європи

Росія хоче вийти на перемовини з адміністрацією Байдена щодо України / УНІАН

Росія спочатку обговорює план України щодо Донбасу, а потім заявляє про зрив перемовин, стверджує Олексій Арестович.

Російська сторона відкинула пропозицію України щодо проведення позачергової зустрічі у рамках ТКГ щодо Донбасу до закінчення терміну домовленостей лідерів країн Нормандського формату, досягнутих 9 грудня минулого року у Парижі. Не виключено, що росіяни виношують план про прямі перемовини з США щодо українського питання.

Про це заявив радник делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу з інформаційних питань Олексій Арестович в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи ситуацію з перемовинами щодо врегулювання конфлікту.

За його словами, Київ і ОБСЄ наполягають на проведенні перемовин на цьому тижні, однак Росія до цього не прагне. Російська сторона веде дивну перемовну лінію: вони обговорюють план України, проте в інформаційній сфері звинувачують українську сторону у зриві Мінських угод.Читати такожУ Путіна зробили заяву про головну мету Росії щодо Донбасу

Арестович вважає, що Москва, таким чином, намагається вийти на перемовини з українського питання з США, щоб почати прямий діалог з адміністрацією Байдена без участі країн Нормандського формату.

"У мене складається враження, що вони хочуть зробити трюк, який робили з адміністрацією Трампа - вийти на прямі перемовини з новою адміністрацією Байдена, минаючи Україну, Францію і Німеччину, і дезавуюючи нормандський і мінський формат", - додав Олексій Арестович, підкресливши, що Київ, Париж, Берлін і ОБСЄ рішуче виступають проти реалізації такого сценарію.

Війна на Донбасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти