Прихована загроза: чому не можна використовувати прищіпки для сушіння одягу

Як швидко висушити одяг - чому не можна використовувати прищепки / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Експерти з одягу попереджають, що використання прищіпок для сушіння одягу може зіпсувати ваш його та призвести до несподіваних наслідків.

Хоча зараз осінь, сонячні дні все ще трапляються, і це чудова нагода сушити білизну на вулиці. Сушіння на відкритому повітрі особливо корисне в прохолодні місяці, оскільки дозволяє зменшити витрати на електроенергію, які в цей період зростають. Окрім економії, цей метод також надає одягу приємного свіжого аромату, якого складно досягти, розвішуючи його вдома.

Однак експерти радять уникати використання прищіпок для сушіння білизни на вулиці, оскільки вони можуть пошкодити тканину. Фахівці з Superdry пропонують корисні поради для збереження одягу в гарному стані, а також вказують на несподівані речі, що можуть його зіпсувати, передає Express.

Щоб уникнути пошкоджень, краще розвішувати одяг на сушарці на вулиці, особливо в сухі дні, замість того, щоб використовувати прищіпки.

«Це допоможе продовжити термін служби вашого одягу, мінімізуючи знос, спричинений впливом тепла. Сонячне світло має природні антимікробні властивості і діє як м'який відбілювач для тканин", - зазначають фахівці.

Експерти радять обережно використовувати прищіпки для одягу, оскільки вони можуть залишати непривабливі та, можливо, постійні сліди на делікатних тканинах.

«Щоб захистити делікатні речі, уникайте використання прищіпок для одягу взагалі, і будьте обережні, не залишайте речі на вітрі, оскільки їх може здути. Крім того, ви можете посилити ефект відбілювання, злегка збризнувши одяг білим оцтом перед тим, як вивісити його на вулицю, що допоможе сонцю зберегти білизну свіжою", - вказують вони.

Деякі матеріали, особливо натуральні волокна, такі як бавовна, можуть стати жорсткими після сушіння на відкритому повітрі. Щоб цього уникнути, варто спершу частково висушити одяг на свіжому повітрі, а потім завершити сушіння кількома хвилинами у сушильній машині.

«Крім того, ви можете посилити ефект відбілювання, злегка збризнувши одяг білим оцтом перед тим, як вивісити його на вулицю, що допоможе сонцю зберегти білизну свіжою», - радять вони.

Крім того, рекомендується акуратно розтягнути одяг, щоб зменшити складки перед тим, як вивішувати його або класти на сушарку — це допоможе скоротити час на прасування, що завжди зручно.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти