Скільки зберігається борщ у холодильнику: несподівана відповідь приголомшить досвідчених гурманів

Скільки днів можна їсти червоний борщ / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/Pexels, Pixabay/ivabalk

Що буде, якщо не поставити борщ у холодильник - скільки днів борщ можна їсти.

Борщ є однією з найулюбленіших страв у багатьох домівках і його із задоволенням вживають як взимку, так і влітку. Однак особливо в теплий період часу виникає питання про те, скільки можна зберігати приготований борщ у холодильнику.

Адже влітку, через вплив підвищених температур, багато продуктів піддаються більш високому ризику зіпсуватися. Це стосується і борщу, адже в його основі лежить м'ясний бульйон, що може закінчитися тим, що він просто скисне завчасно.

Читайте наш матеріал "Чи можна їсти щодня борщ: несподівана відповідь просто вб'є наповал".

Які продукти впливають на термін зберігання борщу

Відповідь на це запитання залежить від того, який саме борщ ви готуєте, адже існує безліч різних рецептів на будь-який смак.

Чи можна їсти борщ на 7-й день

Кулінари рекомендують перед тим, як відправити борщ у холодильник, охолодити його після приготування. Це дасть змогу не зіпсуватися вашому супу довше. А за умови правильного зберігання в холодильнику, борщ може залишатися придатним навіть до 6-7 діб.

Что за блюдо борщ?

Борщ - українська рідка страва, яка вариться з рубаного буряка, капусти з додаванням картоплі, квасолі та різних приправ, повідомляє "Вікіпедія".

Як зрозуміти - пропав борщ чи ні

Нерідко, особливо в спекотну погоду, можна зіткнутися з передчасним скисанням супу, зокрема борщу. Явними ознаками того, що ваш борщ зіпсувався, є характерний кислуватий запах, а також аналогічний смак.

Їсти такий борщ не рекомендується, адже можна легко отримати проблеми зі шлунком. Якщо ви помітили, що борщ різко змінив запах, змінив колір, або на ньому утворилася піна та бульбашки під час кип'ятіння, можете сміливо виливати його в помиї.

Що робити, щоб борщ не скис

Кулінари говорять про те, що використання капусти може продовжити термін зберігання борщу. Також однозначною умовою тривалого зберігання борщу є використання холодильника. При цьому каструлю з борщем помістіть у найхолоднішу частину холодильника. Тим самим низька температура сповільнить процеси розкладання супу і допоможе вам насолоджуватися борщем довше.

Дивіться відео - на Дніпропетровщині відбулася кулінарна битва за найкращий борщ:

Більше новин:

Новини заразКонтакти