"Заощадите 25% палива": експерт розповів, що не потрібно вмикати в машині

Експерт розповів, що не потрібно вмикати в машині / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Водії повинні завжди уважно ставитися до використання кондиціонера

Сервіс з купівлі автомобілів BigWantsYourCar.com запропонував автомобілістам низку порад, які допоможуть їм зберегти поліпшити витрату палива.

Оскільки температура продовжує зростати, багато автомобілістів вмикають кондиціонер, що може призвести до збільшення витрати палива, пише express.

Даррен Міллер, експерт з автоспорту BigWantsYourCar.com, заявив, що водії повинні завжди уважно ставитися до використання кондиціонера, наголосивши, що ефективнішим із погляду витрати палива може бути опускання стекол.

"Коли ви вирішуєте, чи використовувати кондиціонер, чи відкрити вікна в машині, подумайте про те, з якою швидкістю ви їдете і де перебуваєте. Якщо ви їдете на низькій швидкості в місті, то відкриті вікна можуть бути просто ідеальним рішенням. Вони пропускають свіже повітря через машину, а отже, вам не доведеться так часто користуватися кондиціонером. Використання кондиціонера може призвести до того, що ваш автомобіль витрачатиме на 25 відсотків більше пального", - зазначили експерти.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, що є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і найнадійніших британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів поінформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Також вони радять водіям виганяти все гаряче повітря з салону перед увімкненням кондиціонера.

Даррен також порекомендував автомобілістам переконатися, що всі вентиляційні отвори в автомобілі використовуються з користю, допомагаючи скоротити час роботи кондиціонера.

"Переконайтеся, що повітря з вентиляційних отворів вашого автомобіля спрямоване правильно, і це дійсно допоможе зберегти прохолоду для всіх, хто перебуває в машині. Замість того щоб просто спрямовувати повітря на обличчя, краще розподілити його так, щоб усі в машині почувалися комфортно. Це допоможе системі кондиціонування працювати краще загалом, а отже, ви витрачатимете менше енергії на кондиціонування", - пояснив експерт.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти