Розчин за копійки відмиє будь-яку каструлю і сковорідку: як його приготувати

як відмити пригорілу каструлю / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Якщо ви вже подумуєте про те, щоб викинути згорілу каструлю, спробуйте скористатися цим способом.

Втомилися боротися з пригорілим жиром і нальотом на посуді? Існує простий і доступний рецепт розчину, який впорається навіть із найскладнішими забрудненнями.

Усього кілька копійчаних інгредієнтів, і ваші каструлі та сковорідки знову сяятимуть, як нові!

У повідомленні на Reddit одна людина запитала, чи є "якийсь спосіб полагодити" каструлю з пригорілим дном, після того як вона зізналася, що її сусідка по кімнаті випадково зіпсувала одну з каструль і хотіла її викинути.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі та форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в інтернеті та обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найпопулярніші з них опиняються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Коментатори поспішили завалити пост корисними порадами. Одна з них полягала в тому, щоб закип'ятити в каструлі суміш білого оцту і води та залишити її настоюватися, що, за їхніми словами, "відразу ж виведе пляму".

"Білий оцет, трохи води, доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і залиште до охолодження. Буквально відразу відпирається", - зазначив один чоловік.

Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Інший коментатор підказав правильні пропорції для суміші: вода й оцет мають становити 1:1, і їх має бути достатньо, щоб покрити дно каструлі.

"1:1 води до оцту, щоб покрити дно каструлі. Доведіть до кипіння протягом хвилини і дайте охолонути. Після цього забруднення мають практично повністю відмитися, якщо вони ще не зникли. Будьте обережні, випаровування дуже сильні, намагайтеся не вдихати їх і не підходити надто близько/відчиніть вікно на кухні та увімкніть вентилятор", - пояснив він.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти