Ніколи не купуйте це печиво: лікар попередила про небезпеку

Як правильно обрати печиво - чому печиво може бути небезпечним / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Главред з'ясував, як правильно обрати смачне та якісне печиво в магазині і на які 5 правил слід звернути увагу під час покупки цих солодощів.

Печиво — це популярна солодка страва, яка виробляється з різних видів тіста та може містити різні начинки, такі як шоколад, фрукти, горіхи або цукати. Воно може бути виготовлене як в домашніх умовах, так і масово вироблятися на пекарнях чи заводах. Печиво може бути різних форм, розмірів та смакових варіацій, що робить його популярним десертом у багатьох культурах світу. Однак не всі знають про те, як правильно обрати якісне і смачне печиво.

Як правильно обрати печиво - загальні поради

Коли ви обираєте печиво в магазині, ось кілька кроків, які можуть допомогти вам вибрати якісний продукт:

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як вибрати продукти до святкового столу, рекомендуємо наш матеріал: Якісна риба виглядає так: як вибрати оселедець.

Чи може печиво бути небезпечним

Дієтолог Софія Шпак в ефірі "Сніданку з 1+1" зазначила, що печиво дійсно може бути небезпечним через велике навантаження на органи шлунково-кишкового тракту. Лікар також рекомендує не зловживати вживанням печива, а їсти його в міру.

"Зловживання печивом може створювати значне навантаження на шлунково-кишковий тракт і сприяти нестабільності нервової системи", - зауважує дієтолог Софія Шпак.

Водночас Костянтин Грубич зазначив, що найбільша небезпека, яка міститься в складі печива - це трансжири.

Дивіться відео про те, як правильно обрати печиво:

"Їх використовують для того, щоб, по перше, здешевити виробництво і збільшити термін придатності продукту різних продуктів, не лише печива", - вказує ведучий.

Він зазначає, що чим дешевше печиво, тим більша небезпека, що у його виробництві використана пальмова олія або різні такі інгредієнти, які ведуть до утворення трансжирів.

"Тож економити на здоров'ї не варто. І моя чи не найголовніша порада - читайте склад печива. І чим менший цей список, тим краще", - резюмував Костянтин Грубич.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти