Щури його ненавидять: названо найкращий і простий метод боротьби з гризунами

Як вигнати щурів і миш - названо найкращий метод боротьби з гризунами / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay

Щури та миші найчастіше з'являються в оселях восени, але існує простий спосіб відлякати їх, використовуючи засіб, який викликає у них природне подразнення.

З настанням холодів гризуни прагнуть знайти джерело їжі та тепле місце для гніздування, однак за допомогою одного простого засобу можна запобігти їх проникненню у ваш дім.

Простіше запобігти появі щурів і мишей у вашій оселі, ніж боротися з ними після того, як вони почнуть розмножуватися, що може призвести до швидкого зараження. Мел Локкафф, експерт з ведення домашнього господарства та засновниця сайту "Adventures of Mel", поділилася у відео на YouTube, що мала серйозні проблеми з гризунами, які проникали в її будинок, але знайшла надзвичайно ефективне природне розв'язання цієї проблеми, передає Express.

«У нас було багато маленьких щілин, і вони могли пролізти в найменшу дірочку, здається, так і було, і вони проникали в наші шафи, проникали всередину і просто сіяли хаос. Нам це нарешті набридло, і я почала шукати засоби, і тоді я відкрила для себе м'ятну олію», - розповіла вона

Який запах не переносять миші

М'ятна олія є чудовим засобом для відлякування гризунів, оскільки миші та щури мають дуже чутливі носи, які легко піддаються впливу її сильного м'ятного аромату.

Дивіться відео про те, який запах не переносять миші:

Що миші ненавидять найбільше - який запах олії не переносять миші

«М'ятна олія є чудовим відлякувачем, і я читав, що вона фактично маскує їхні феромонні сліди, так що інші миші не приваблюються до цієї ділянки. А ще я прочитала, що вона подразнює їхні носові ходи. Їм це не подобається. І це насправді спрацювало. Це спрацювало для нас у кількох різних старих, дуже старих будинках, де ми жили», - вказує вона.

Ефірна олія м'яти також здатна замаскувати природні запахи їжі у вашому будинку, що ускладнює гризунам пошук їжі і може знизити їхню мотивацію досліджувати та облаштовувати гнізда у певних місцях.

Як швидко відлякати мишей та щурів - метод ватних кульок

Використовувати цей засіб дуже легко: вам знадобиться лише пачка ватних кульок і пляшка чистої м'ятної олії, яку можна знайти в аптеках або магазинах здорового харчування.

«Ви можете нанести принаймні п'ять-шість крапель на ватяну кульку, а потім покласти ці ватяні кульки в різні місця, де, на вашу думку, можуть бути миші, або де ви знайшли сліди мишей. Тож навколо шаф, навколо плінтусів, можливо, навіть навколо зовнішніх входів, біля гаражних воріт, в інших подібних місцях», - сказала Мел.

Де найчастіше ховаються миші та щури

Ви можете розмістити ватяні кульки, просочені м'ятною олією, під раковинами, оскільки гризуни часто проникають у будинки через щілини навколо водопровідних труб. Також важливо розмістити їх біля вікон, дверей або в будь-якому іншому місці, де ви підозрюєте, що гризуни можуть потрапляти у ваш дім.

Коли різноманітні шкідники найактивніші / Інфографіка: Главред

Який засіб відлякування мишей найефективніший

Інший ефективний спосіб використання м'ятної олії — зробити домашній розчин, змішавши її з водою, і розпилювати цей засіб по всьому будинку.

«Ще одна річ, яку я зробив, я зробив ще один крок далі, я використав пульверизатор і змішав воду з великою кількістю м'ятної олії, ви хочете переконатися, що вона досить сильна, щоб вона пахла, щоб вона пахла досить сильно, щоб відлякати їх. Багато людей рекомендують суміш один до одного. Я не робила її настільки сильною. Це було б занадто сильно, тому що вона наповнить ваш будинок м'ятним свіжим запахом. Ви можете використовувати 25 крапель на вісім унцій або дві чайні ложки м'ятної олії на вісім унцій, розвівши їх, можливо, у склянці води", - наголосила експерт.

Як позбутися щурів і мишей народним способом

М'ятна олія є одним із найбільш природних і економічних способів запобігти появі мишей і щурів у холодний період, дозволяючи вам насолоджуватися теплом у будинку, не турбуючись про гризунів.

Експерт рекомендує переконатися, що під час розпилювання ви добре відчуваєте її запах, оскільки він дуже сильний, і потрібно оновлювати ватні кульки та спрей кожні кілька тижнів, щоб зберігати ефективність.

Цей домашній розчин можна розпилювати в будь-якій частині будинку, а також у саду або навколо сараю, але пам'ятайте, що його потрібно повторно наносити після дощу або щотижня.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти