Як зберегти хліб свіжим і хрустким на 14 днів: експерт вразив методом

Скільки можна зберігати хліб / колаж: Главред, фото: unsplash

Чому хліб швидко псується та де потрібно його зберігати - Главред зібрав корисні поради.

Причина того, що хліб так швидко пліснявіє, полягає в тому, як його зберігали. Пекар Емілі Раффа, яка створила блог про їжу The Clever Carrot , розкрила кілька своїх найкращих порад щодо того, як довше зберігати хліб. Вона пояснила, що тепло від кухонної техніки часто є причиною передчасного старіння хліба, передає Mirror.

Читайте цікавий матеріал: Чому не можна їсти гарячий хліб: причина, яку знають одиниці.

"Багато років тому ми зберігали хліб у поліетиленовому пакеті, у ящику між посудомийною машиною та холодильнику. Надлишок тепла від таких приладів, а також волога, замкнена в поліетиленовому пакеті, створили ідеальну бурю для росту цвілі. Усе в тій шухляді було вкрите зеленими волохатими плямами - булочки, коржики, хліб із родзинками - що завгодно", - Емілі порадила зберігати буханець у прохолодному та сухому місці. Воно має бути подалі від будь-яких джерел тепла чи вологи, тому уникайте духовки, плити, холодильника чи навіть вази з фруктами.

Чому не можна зберігати хліб поруч із фруктами

Певні фрукти, як-от банани та яблука, виділяють газ етилен, що спричиняє дозрівання, яке може швидко зіпсувати ваш хліб. Коли фрукти дозрівають, вони виділяють вологу, яка може створити задушливу атмосферу та ідеальну для розмноження цвілі.

Хліб для сендвічів чудово підходить у поліетиленовому пакеті, оскільки він утримує вологу, зберігаючи скоринку м’якою, але не закривайте пакет занадто щільно, щоб уникнути цвілі.

Емілі вважає, що паперові пакети є ідеальним варіантом для тих вишуканих рулетів із бріошами та м’яких булочок, оскільки вони пропускають повітря. Однак вона застерігає, щоб не пропускати занадто багато повітря, що може призвести до несвіжості.

Вона також розповіла, що придбаний у магазині хліб можна зберігати при кімнатній температурі від 2-4 днів та до 14 днів у холодильнику. Щоб зберегти ідеальну текстуру, Емілі радить розігріти хліб у духовці при 150 градусах перед подачею. Вона запевняє, що охолодження захистить від цвілі та збереже хліб свіжішим довше, ніж залишити його на прилавку.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти