Як позбутися від білого нальоту на агрусі та отримати щедрий урожай ягід

Білий наліт на гілках агрусу / фото Facebook

Борошниста роса на агрусі - це поширена хвороба на кущах, яка часто призводить до загибелі рослини.

Часто садівники скаржаться на білий наліт, який вражає кущі агрусу – це борошниста роса. Експерти розповіли, які препарати слід використовувати для боротьби із захворюванням, аби отримати щедрий урожай ягід.

Борошниста роса - хвороба рослин, збудником якої є грибок, здатний вражати пагони, листя й навіть ягоди чагарнику. З'являється він на рослині в травні – на кущах тоді можна помітити яскравий білий наліт, схожий на пшеничне борошно чи попіл. Пізніше він стає темнішим і щільнішим за своєю структурою, забарвлюється в коричневий колір. Ділянки, які вражені недугом припиняють рости, а з часом й зовсім засихають, листя скручується і темніє, а ягоди обсипаються.

Пізніше спори борошнистої роси легко розносяться по інших кущах, заражаючи їх. Якщо не боротися з грибком, кущ обов'язково загине через два-три роки.

Борошниста роса на агрусі – чому з'являється грибок:

Як врятувати агрус від білого нальоту

Цвіль на агрусі треба знищувати відразу після її появи – зрізати уражені ягоди і листя та невідкладно спалювати їх. "Хворі" кущі рекомендують обов'язково обприскувати спеціальними розчинами.

Борошняна роса на агрусі / Фото СадГород

Чим обприскувати агрус із ягодами:

Як боротися із захворюванням агрусу / Фото СадГород

Для того, щоб уберегти кущі агрусу від цього неприємного грибка, їх треба удобрювати калійними і азотними засобами, а також обробляти вищевказаними розчинами грунт біля рослин.

Читайте також:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти