Як чистити маслюки: лайфхак збереже ваш час і нерви

Як легко та швидко почистити маслюки / Колаж: Главред, фото: flickr, скрін з відео

Чимало любителів грибів стикаються з проблемою очищення. Однак, якщо знати, як легко та швидко почистити маслюки, приготування їх стане задоволенням.

Маслюки - смачні гриби, однак їх не так просто чистити, як печериці та й на полицях супермаркету почищеними знайти складно. Однак, якщо знати одну хитрість, процес очищення маслюків буде не таким складним та довгим.

На YouTube-каналі "Моє господарство" досвідчений господар розповів, що для легкого чищення маслюків напередодні треба їх трішки висушити. Цей спосіб не потребує додаткових витрат коштів та часу на приготування.

Після того, як гриби підсушаться, ніжку та так звану "плевру" потрібно зчистити ножем і залишається питання, чи потрібно знімати шкіру з маслюків. Безперечно так, її можна легко зняти ножем, піддівши з усіх сторін шапочку.

Чи потрібно чистити маслюки перед смаженням

Якщо ви плануєте кидати маслюки на сковорідку, процеси чищення та варіння грибів є обов'язковими. Це обумовлено тим, що під час росту вони вбирають з ґрунту, повітря, води токсини.

Що робити, щоб маслюки не гірчили

Найкращим способом прибрати гірчинку з грибів є ретельне їх очищення, особливо шапочки. Після цього вкрай важливо промити маслюки під холодною проточною водою.

Скільки часу потрібно варити гриби маслюки

Для того, щоб довести маслюки до готовності достатньо проварити їх на середньому вогні протягом 30 хвилин. При цьому гриби у каструлі повинні бути повністю залиті водою. Після цього достатньо відкинути їх на друшляк.

Що таке Моє Господарство?

Моє Господарство - це YouTube-канал, автор якого розповідає про досвід по вирощюванню горіха різних сортів, фундука, часника і тд. Іноді ділиться порадами щодо будівництва, ковальства та дизайнерських ідей.

Інші новини про гриби:

Новини заразКонтакти