Для чого насправді господині кладуть мокрі газети в холодильник: секрет із СРСР

Для чого класти мокрі газети в холодильник - як вивести запах / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Главред з'ясував, чому деякі господині кладуть до холодильника мокрі газети та як вони допомогають тримати його в чистоті.

Чистота у холодильнику має велике значення з різних причин. По-перше, вона забезпечує безпечність зберігання продуктів харчування. Регулярне прибирання допомагає запобігти розмноженню шкідливих бактерій, які можуть забруднити їжу і спричинити захворювання. Крім того, чистота в холодильнику допомагає уникнути поширення неприємних запахів, які можуть перейти на зберігані продукти. Доглянутий холодильник також підвищує тривалість зберігання продуктів.

На щастя, просте та екологічне рішення може бути вже у вашому смітнику. Можливо, газета не є першим, що приходить на думку для усунення запаху з холодильника, але її властивості поглинання роблять її ефективним та природним засобом.

Чому корисно класти мокру газету до холодильника

Класти мокрі газети в холодильник - це ефективний спосіб зберігання овочів та фруктів, і він має кілька переваг:

Загалом, цей метод може допомогти тримати продукти свіжими та підвищити їх тривалість зберігання.

Як правильно класти мокрі газети до холодильника

Газета має високу абсорбуючу здатність і може ефективно поглинати та усувати запахи. Щоб використати силу старих газет для усунення смердючих запахів з холодильника, ви можете застосувати просту, але ефективну техніку, як показано у відео Крістіни Денніс, яку вона опублікувала у своєму TikTok під ніком "The DIY Mommy".

Авторка відео радить спочатку добре почистити холодильник.

"Потім візьміть кілька аркушів старої газети і зімніть їх у пухкі кульки або жмутки. Розмір кульок може бути різним, але намагайтеся, щоб вони були достатньо маленькими, щоб зручно поміститися у вашому холодильнику", - вказує вона у відео.

Крістіна Денніс наголошує, що після того, як ви скрутили аркуші в кульки, розкладіть їх по всьому холодильнику.

"Розподіліть їх по різних полицях і відсіках. Ви також можете покласти кілька газетних кульок у шухляду для свіжих продуктів або в інші місця, де зазвичай затримуються запахи", - додає авторка відео.

Дивіться відео про те, як використати старі газети для усунення сторонніх запахів з холодильника:

@thediymommy Stinky fridge? This actually worked for me!! #homehacks#cleantok♬ Do It To It - ACRAZE

Вона наголошує, що потрібно залишити газетні кульки в холодильнику на кілька днів або довше, щоб вони поглинули небажані запахи. Потім господи6ня радить викинути газети з холодильника та протерти його розчином з рівних частин оцту та води.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти