Навіщо потрібний кадик: неочікуване відкриття нашого тіла

У чому суть кадика / Коллаж: Главред, фото: flickr

Кадик одна з частин тіла, через яку виникає більше питань, ніж відповідей. У чому суть кадика розповіли у TikTok, чим вразили майже 200 тисяч користувачів.

Навіщо потрібен кадик цікавить, мабуть, багатьох. Адже це та частина тіла, про функціонал якої навряд чи часто задумуються. У TikTok Letsteach2day розповіли, в чому його призначення.

За словами авторів, сам кадик "не робить нічого". Він не може свідчити про погіршення здоров'я, відповідно і викликати медичне занепокоєння у лікарів. Однак деякі його ознаки впливають на загальне положення органів.

Чим більший кадик, або, як його ще називають "адамове яблуко", тим більшою є гортань. І саме ця частина захищає голосові зв'язки та голосовий апарат від пошкоджень.

Дивіться відео про те, для чого потрібен кадик:

Навіщо потрібен кадик у чоловіків і жінок

Кадик, як частина гортані впливає лише на голос, дихання і ковтання. Є він, при цьому, не лише у чоловіків. У жінок також наявне адамове яблуко, але здебільшого його не видно, бо голосові зв'язки у них значно коротше. Через це щитоподібний хрящ випирає вперед не настільки сильно. Крім цього кадик ховається у жінок під жировим прошарком на шиї.

Чи можна жити без кадика

Як вже зазначалося, критично важливих функцій кадик для життєдіяльності людини немає. Тому іноді лікарі навіть проводять операції з видалення кадика. Явних побічних ефектів у цієї операції немає, лише іноді вона може призвести до помітних шрамів чи зміни голосу.

Що буде, якщо натиснути на кадик

Будь-який сильний натиск на кадик може стати смертельним для людини. Попри те, що саме адамове яблуко не є життєво необхідним, удар по ньому може перебити трахею. Навіть якщо легко вдарити по кадику, це спричинить втрату концентрації уваги на декілька секунд.

Що таке Letsteach2day?

Letsteach2day - TikTok аккаунт, який публікує відео про цікаві факти практично на будь-яку тему. Автори створюють відео про світ, здоров'я, традиції та цікавинки і на одноіменному каналі на YouTube, де за ними стежать близько 50 тисяч користувачів.

Інші новини та лайфхаки про наше тіло:

Новини заразКонтакти