Як назавжди позбутись мишей із свого дому: які рослини налякають їх

Як вивести мишей із дому / колаж: Главред, фото: unsplash

Миші бояться сильних та різких запахів - дізнайтесь, як назавжди вигнати мишей із дому.

Щоб відлякати шкідливих гризунів таких як миші та щури, рекомендують використовувати сильні запахи, які можуть "вразити" нюхові здібності гризунів.

Експерти компанії Eliminated LTD опублікували список запахів, які є анафемою для щурів і мишей, гарантуючи, що вони втечуть із вашого дому та подвір'я.

Виявляється, що миші та щури ненавидять запах лаванди. Використовуючи продукти з ароматом лаванди або ще краще, висаджуючи лаванду біля дому, ви можете захистити себе природним шляхом.

Щоб зробити репелент із лаванди своїми руками, варто змішати від чверті до половини склянки квіток лаванди з чвертю склянки води в пульверизаторі. Добре струсіть перед кожним використанням і збризніть на уражені ділянки, поки вони не стануть вологими, але не розмокнуть, повідомляє Express .

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Також рекомендують щомісяця оновлювати цю суміш, щоб зберегти її ефективність у відлякуванні мишей від вашого помешкання.

Також у боротьбі із гризунами допоможе цитрусова олія, яку бояться щури та миші через наявність сполуки лімоненеї, яка міститься в лимонах, апельсинах і грейпфрутах.

"Лімонен також надає свіжий, чистий аромат багатьом побутовим миючим засобам, таким як мило, мийні та дезінфікуючі засоби. Цитрусові олії, зокрема лимонна та апельсинова, рекламуються як дуже ефективні для утримання щурів і мишей подалі від певних зон або предметів", - пояснили фахівці.

Однак, через потужність цитрусових олій, їх слід використовувати економно або розбавляти водою перед нанесенням на ділянку чи предмет, який потребує обробки.

Як відлякати мишей олією перцевої м'яти

Відомо, що олія м’яти перцевої ефективно відлякує щурів і мишей, оскільки вони бояться запаху ментолу.

"Коли миші відчувають запах цієї ефірної олії, вони асоціюють його з небезпекою та страхом. Отже, вони уникатимуть місць, де він присутній, або намагатимуться триматися від нього якомога далі", - зазначили у виданні.

Це один з найпоширеніших інгредієнтів, які використовуються в домашніх відлякувачах мишей. Для цього варто просто нанести декілька крапель на ватні кульки та покласти їх у місця, де миші зазвичай ховаються.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти