Усі будуть в захваті: кухар розповів найсмачніший рецепт солянки

Кухар розповів найсмачніший рецепт солянки/ колаж: Главред, фото: скрін

Готувати таку страву нескладно, а результат точно приємно здивує. Така солянка сподобається усім.

Якщо ви шукаєте варіант, що приготувати на обід або вечерю для всієї сім’ї, щоб усіх порадувати, то точно варто спробувати солянку збірну м'ясну по-домашньому. Страва вийде смачною, ситною і водночас оригінальною, тому вдасться усіх не лише нагодувати, а й здивувати. Найсмачніший рецепт солянки розповів український кухар Андрій Клюс.

"Рецепт не такий складний, як вам здається. Головне – технологія. Звичайно, щоб вийшла правильна густота, щоб було смачно і по кислоті, й по солодкості", – зазначив кухар.

Для приготування солянки будуть потрібні:

Для подачі:

Ковбасу, бекон і шинку потрібно нарізати кубиками. Куряче стегно також нарізати на частини, максимально схожі на кубики, адже цю частину курки буває важко нарізати таким чином. Також нарізати кубиками цибулю та консервовані огірки.

Розігріти сковорідку і додати в неї оливкову олію. Обсмажити у сковорідці ковбаси та інші копченості. Потім окремо обсмажити шматочки курки. І в ковбаси, і до курятини додати копчену паприку для того, щоб підсилити смак, а також трішки сушеного часнику.

Курячий бульйон підігріти, додати до нього ковбасу та інші копченості, а потім додати курятину.

Потім обсмажити окремо по черзі цибулю та огірки (або можна їх обсмажувати одночасно на двох сковорідках). До цибулі додати трішки солі та цукру. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додати її в каструлю з бульйоном, і потім також додати обсмажені огірки.

Взяти один лавровий листочок, трішки розігріти його пальником (або запальничкою чи від конфорки плити, але обережно) і додати в каструлю.

Томатну пасту покласти на суху сковорідку і прогріти приблизно 1 хвилину на великому вогні. Вона повинна карамелізуватися, щоб розкрився колір і смак.

Далі залишити солянку, щоб вона покипіла ще приблизно 10 хвилин, і потім можна куштувати.

Перед подачею потрібно покласти на дно тарілки шматочки лимона, оливки і маслини, і вже тоді накидати страву. Зверху покласти столову ложку сметани.

Дивіться відео про те, як приготувати солянку:

Хто такий Андрій Клюс?

Андрій Клюс – український шеф-кухар, учасник та фіналіст кулінарних конкурсів. Кілька разів входив до топ-120 найкращих шеф-кухарів України. Веде свій YouTube-канал, на який підписані 59 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти