Штраф 65 тисяч євро: чому в Німеччині заборонено вбивати ос - причини дивують

Чому в Німеччині заборонено вбивати ос - який штраф за вбивство ос / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay

Оси можуть приносити людям неприємності оселяючись гніздами в будинках та в садах. Однак, в Німеччині вбивство ос - незаконне, Главред з'ясував причини.

В Німеччині не можна вбивати ос з кількох причин, пов'язаних з охороною навколишнього середовища та збереженням біорізноманіття.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф до 20 тисяч євро: чому в Німеччині не можна збирати гриби в лісі.

Чому в Німеччині не можна вбивати ос

Таким чином, заборона на вбивство ос є частиною загальної стратегії збереження біорізноманіття та охорони навколишнього середовища в Німеччині.

Які штрафи за вбивство ос в Німеччині

У відео німецького телеканалу DW (Deutche Welle) зазначається, що штрафи за вбивство ос можуть сягати 65 тисяч євро.

"В Німеччині заборонено калічити та вбивати ос, а також руйнувати осині гнізда", - йдеться у сюжеті.

Крім того, зазначається, що штрафи можуть варіюватись в залежності від регіону.

"Найвищий штраф у землі Бранденбург. Там за вбивство оси рідкісного виду потрібно буде заплатити 65 тисяч євро штрафу. За знищення звичайних ос - до 50 тисяч євро", - попереджають журналісти.

Дивіться відео про те, чому в Німеччині не можна вбивати ос:

Всього ж на території ФРН проживає майже 600 видів ос, однак лише 8 із них можуть вжалити людину. Також вказується, що лише 2 види ос можуть атакувати людей на вулиці.

Водночас, десятки тисяч євро - це максимальна межа штрафу за вбивство ос. Журналісти додають, що ця норма стосується всіх тварин і комах, які живуть у дикій природі.

Крім того, у відео dw_berlinfresh в Tik-Tok зазначається, що в Німеччині протизаконно вбивати також і інших комах, таких як метелики та бджоли, наприклад.

"Ну, якщо поліція вас спіймає, ви можете отримати штраф до 50 000 євро", - йдеться у відео.

Дивіться відео про те, які штрафи в Німеччині за вбивство ос:

@dw_berlinfresh Killing these insects is prohibited in Germany under the Federal Nature Conservation Act. ??❌ What’s it like where YOU live? #berlin#germany#environment#bees#savethebees#cultureshock#livingabroad♬ original sound - Berlin Fresh

Чим корисні оси

В DW наголошується, що оси виконують важливі функції, хоча вони і не роблять мед, як бджоли.

"В містах оси регулюють чисельність мух, які розносять небезпечні бактерії. В селах вони допомагають позбутись від комах-шкідників. Також, оси запилюють квіти та дерева, а без цього неможливий гарний урожай", - резюмують німецькі журналісти.

Що відомо про Deutsche Welle (DW)

Deutsche Welle (досл. укр. «Німе́цька хви́ля») — німецька державна радіостанція та телеканал, яка мовить на закордоння. Член суспільно-правового телерадіоконсорціуму ARD. Правління розміщене в Бонні, телевізійний підрозділ DW-TV розташований у Берліні. Німецька хвиля транслює радіо- й телепередачі, а також має інтернет-пропозиції тридцятьма мовами, зокрема й українською, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти