Пилосос починає іноді барахлити: як поліпшити тягу

Читайте, як почистити пилосос з мішком / ua.depositphotos.com

Помітили, що пилосос став працювати гірше? Можливо, його слід почистити. Як прибрати сміття з пилососа, щоб не зробити техніці ще гірше, - читайте на Главреді.

Пилосос, враховуючи цілі його використання. залишається в будинку одним з найбрудніших пристроїв. Несвоєчасна чистка або відсутність такої взагалі може зробити вашу техніку непридатною для майбутнього прибирання житла. Главред розповідає, які частини пилососа можна мити, щоб його не пошкодити.

Будь-яка чистка техніки починається з простих кроків. Перед тим, як прибрати сміття з пилососа, вимкніть його з розетки, перевірте пилозбірник (якщо він знімний - зніміть його), очистіть фільтри, перевірте насадку і трубку, зовнішні фільтри (біля входу в пилосос), очистіть корпус, за необхідності замініть фільтри і зберіть все назад.

Як продовжити життя пилососа - миємо пилосос по частинах

Частини пилососа, які можна мити, можуть відрізнятися в залежності від конкретної моделі пилососа. Однак в більшості випадків можна мити такі частини:

Пам'ятайте про чистоту повітря у приміщенні і не намагайтеся відразу всмоктувати пилососом занадто великі частинки або обсяги сміття, а під час використання пристрою звертайте увагу, щоб шнур не був сильно перекручений.

Чи можна мити контейнер від пилососа? Відповідаємо / Колаж Главреда

Як зрозуміти що потрібно міняти фільтр в пилососі - зважайте на ці сигнали

Заміна фільтра в пилососі зазвичай залежить від кількох факторів, включаючи тип фільтра, інтенсивність використання пилососа і ступінь забруднення повітря в приміщенні.

Наприклад, фільтр слід замінювати за зниження потужності всмоктування і появи запахів. Крім того, іноді досить візуального огляду фільтра і рекомендацій виробника.

В іншому випадку, що буде якщо не міняти фільтр в пилососі, так це "закупорювання" труби, через що техніка буде залишати дрібні частинки пилу на поверхнях в будинку. Також ви ризикуєте "обзавестися" неприємним запахом в квартирі, а ще - алергенами.

Слід зазначити, що мотор забрудненого пилососа буде зношуватися, що врешті призведе до його поломки.

Пам'ятайте, що некоректне поводження з пилососом або його частинами може пошкодити пристрій. Тому завжди рекомендується ретельно вивчити інструкцію до вашої конкретної моделі пилососа і слідувати зазначеним рекомендаціям з догляду та чищення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти