Прості способи, як обігріти квартиру без світла і газу

Чим обігріти кімнату взимку без електрики / Колаж Главреда. Фото: vesti.ua

Ці поради, як обігріти квартиру без газу і електрики, дозволять вам заощадити трохи коштів.

Зимові холоди - ще той виклик для нашого гаманця. Питання, чим обігріти квартиру без газу і електрики, стає все актуальнішим у цей період.

Добре, коли у вашому будинку / квартирі передбачено місце під камін. Дрова можуть не тільки заощадити гроші на комуналці, а й краще прогріти приміщення. В інших випадках слід вдатися до альтернативних джерел енергії і тепла.

Як зробити тепло в квартирі без опалення

Розподіліть ємності з гарячою водою периметром кімнати. Але цей варіант короткочасний, бо вода швидко остигає.

Закрийте усі щілини і тріщини в будинку, щоб мінімізувати втрати тепла.

Купіть тепловий насос. Іноді встановити тепловий насос дорожче, ныж установка газового котла, але в період експлуатації він буде у 2-4 рази дешевшим, ніж вартість газу.

Встановіть тепловентилятор з акумуляторами. Він добре прогріває приміщення, але на ніч залишати без нагляду не можна - від задухи може розболітися голова. Крім того, прилад сильно шумить.

Як зробити обігрівач своїми руками без електрики

Є кілька найпоширеніших способів, як обігріти квартиру підручними засобами.

Вам знадобиться велика свічка і горщик з глини. Поставте свічку всередині горщика, закрийте його металевою сіткою або іншим матеріалом, який не дасть вогню поширитися. Глина володіє хорошою термоізоляцією.

Використовуйте металеву банку або ємність, наповнену гарячою водою (наприклад, після кип'ятіння на плиті). Поставте банку у безпечне місце і дайте їй час для передачі тепла.

Заповніть тканинний мішок крупою, розігрійте його. Потім помістіть до "чохла" і використовуйте як грілку.

Важливо пам'ятати, що ці методи можуть забезпечити лише обмежену кількість тепла, і вони не можуть зрівнятися з сучасними обігрівачами. Будьте надзвичайно обережними, щоб уникнути пожеж, і стежте за пристроями протягом усього часу їхнього використання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти