Користь і шкода редиски: чому і кому потрібно їсти коренеплід

Чим корисна редиска / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Саме редиску ми спробуємо першою цього року, тому важливо знати, чим корисний цей овоч, а кому не можна їсти редиску.

Редиска - це коренеплід, який належить до родини хрестоцвітих. Його шкірка може бути червоною, чорною, жовтою, фіолетовою або рожевою, а смак - гострий і перчений.

Саме редиску ми спробуємо першою цього року, тому важливо знати, чим корисний цей овоч, а кому не можна їсти редиску.

Чим корисна редиска?

Яка редиска найбільш рання?

Ранній червоний - ультраранній сорт, редиска достигає за 18-20 днів. Діаметр коренеплоду близько 4 см, форма округла. Шкірочка тонка і ніжна, маса кожного плоду становить приблизно 8-10 грам. Скоростиглий редис може рости як на відкритому ґрунті, так і в теплиці. Орієнтовна норма висіву насіння становить 17-20 штук на погонний метр грядки. Сорт стійкий до перепадів температур і розтріскування. Редис вирізняється делікатним смаком, урожай тривалий час зберігає товарні якості за дотримання правил зберігання.

Чим шкідливий редис?

Вживання редиски може спричинити порушення травлення та алергічні реакції на коренеплід або на хімікати, використані для його прискореного росту і зберігання, пишуть експерти.

Крім того, редиска може знижувати засвоєння йоду, що може призвести до недостатньої продукції гормонів щитоподібної залози. Тому діти з гіпотиреозом перебувають у зоні ризику.

Необхідно бути обережними під час вживання редиски в разі бронхіальної астми, оскільки вона містить природні саліцилати.

Заборонено давати коренеплід дітям до двох років і дітям із захворюваннями, такими як захворювання щитовидної залози, захворювання травної системи (гастрит, виразка, дисфункція кишечника).

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти