Жодної комахи в оселі більше не буде: 5 способів, як позбутися від мух народними засобами

Жодної комахи в оселі більше не буде: 5 способів, як позбутися від мух народними засобами

Мухи не просто набридливі, а також є переносниками небезпечних інфекцій. Тому незайвим буде знати, який запах не люблять мухи, щоб вигнати їх з вашого дому.

Мухи є не тільки набридливими непроханими гостями, присутність яких в оселі просто дратує. Вони також є переносниками небезпечних інфекцій. Тому якщо ви помітили, що в квартирі або будинку завелося багато мух, потрібно діяти негайно, щоб віднадити їх від перебування у вашому житлі.

Поява великої кількості мух в оселі зумовлена певними причинами, усунувши які можна позбутися набридливих комах. Але якщо причина незрозуміла, то можна скористатися народними засобами, щоб позбутися мух природнім шляхом.

На YouTube-каналі "Цікаві факти" розповідається про п’ять ефективних способів, як позбутися від мух за допомогою народних засобів.

1. Ефірні олії

Мухам дуже не подобаються ефірні олії з яскраво вираженим запахом. Ці комахи особливо не люблять запах м’яти перцевої, лаванди, евкаліпта, лимонника. Потрібно капнути кілька крапель цієї олії в аромалампу. Коли ефірна олія нагріється і її аромат пошириться оселею, це відлякає мух.

2. Горілка

Якщо ви шукаєте спосіб, як позбутися від мух на горищі або в будь-якому приміщенні вашої оселі, то можна скористатися горілкою. Такий спосіб дуже простий. Потрібно налити горілки у пульверизатор і розпилити її у приміщенні – це відлякає набридливих комах. Якщо ви збираєтеся працювати на вулиці, де є багато мух, то можна натерти горілкою відкриті ділянки шкіри, щоб мухи облітали вас стороною.

3. Квіти гвоздики

Це ще один дієвий народний засіб від мух. Щоб відлякати цих комах таким чином, потрібно розставити квіти гвоздики у вазах в різних куточках оселі. Також можна розкласти по квартирі чи будинку засушену гвоздику. Замість таких квітів можна скористатися ефірною олією гвоздики, яку можна придбати в аптеці чи магазині.

4. Харчова пастка

Якщо ви роздумуєте над тим, який найефективніший засіб від мух, то можете скористатися наступним способом і приготувати харчову пастку. Для цього потрібно буде змішати молоко або воду з варенням, медом і/чи цукром. Суміш помістити у банку і поставити цю ємність незакритою в оселі. Мухи будуть спокушатися такими ласощами і залітатимуть в банку, але вибратися уже не зможуть.

5. Запашні рослини

Мухи не можуть терпіти запаху деяких трав, тому можна посадити такі трави і прянощі під вікнами. Це герань, базилік, лаванда, м’ята перцева і полин.

Дивіться відео про те, як позбутися мух у квартирі чи приватному будинку:

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти