Не тільки хек: три види риб, які завжди продають без голови

Три види риб, які завжди продають без голови / Колла

Мало хто знає, але цьому сприяє кілька чинників.

Існує кілька популярних видів риб, які продаються майже в кожному магазині, але без голів. Мало хто знає, але цьому сприяє кілька факторів.

Чому зубатку продають без голови?

Ми звикли бачити цю рибу на прилавках у вигляді стейків. І не дарма. Зовні ця риба більше нагадує змію. Її приплюснуте довге тіло може сягати 2,5 метрів завдовжки і важити до 50 кг. Однак страх викликає не стільки розмір зубатки, скільки її голова.

Зубатка фото з головою / Фото: Вікіпедія

Чому палтус продають без голови?

Палтус, глибоководна донна риба із сімейства камбалових, за вагою може досягати 400 кг, а в довжину виростати до 5 метрів. Він має величезне сплюснуте тіло і потворну голову. Особливо лякають його очі.

Чи то через високий тиск, чи то через еволюцію, очі палтуса виглядають так, ніби готові вискочити з орбіт. Це має моторошний вигляд і зовсім не викликає апетиту.

Палтус фото з головою / Фото: Вікіпедія

Чому хек продають без голови?

Хек продають без голови з кількох причин. По-перше, це робиться для спрощення транспортування та зберігання риби. Без голови хек займає менше місця і легше упаковується.

Хек фото без голови / Фото: скріншот YouTube

По-друге, якби ви хоч раз побачили в магазині хека з його страхітливою головою, ви, можливо, стали б більш скептично ставитися до покупки цієї риби.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти