"Не приймай близько до серця" – чому так казати не можна: мало хто знає, як правильно

Чому не можна казати "не приймай близько до серця"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Також не можна казати "приймати участь" і "приймати закон". Замість "приймати" у цих висловах варто вживати інше слово.

Часто під час використання слова "приймати" у різних словосполученнях зустрічаються помилки. Наприклад, нерідко можна почути словосполучення "приймати участь", хоча так казати неправильно – у цьому разі замість "приймати" потрібно використовувати слово "брати" ("брати участь").

Радимо також прочитати матеріал: Як по-іншому можна сказати слово "ніколи": є кілька різних варіантів

Але це не єдиний вислів, де це слово може застосовуватися неправильно. Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, у яких ще фразах варто уникати слова "приймати".

"Приймати участь… Напевно усі вже знають, що так казати неправильно. Про всяк випадок нагадаю, що треба "брати участь". Але зі словом "приймати" є й інші вислови, і на них теж варто звернути увагу", – зазначила вона.

Багній як приклад навела фразу "приймати закон", яку насправді варто говорити так – "ухвалювати закон".

"А замість "не приймай близько до серця" скажіть "не бери близько до серця". Ось так правильно" – додала вона.

Дивіться відео з поясненням, чому не можна казати "не приймай близько до серця":

Раніше Ольга Багній розповіла, що таке "сластьон". В українській мові немає слова "сластьона" – його використовують у російській мові на пояснення людини, яка дуже любить солодке. Але у нас є слово "сластьон".

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чому не можна казати "натовп людей". Такий вислів використовувати не варто – часто у ньому роблять одну дуже велику помилку.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти