Чи може кава підняти артеріальний тиск: фармацевт дала несподівану відповідь

Чи може кава підняти артеріальний тиск - як кава впливає на організм / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Главред з'ясував, чи справді корисно вживати каву для того, аби підняти низький артеріальний тиск.

Кава є природним підсилювачем енергії з вираженою стимулюючою дією на організм. Багато досліджень показують, що вживання кави стимулює розумову діяльність, підвищує розумову і фізичну працездатність, зменшує або зменшує сонливість, дарує бадьорість і знижує втому. Такі властивості напою дозволяють вважати каву природним стимулятором.

Як кава може впливати на артеріальний тиск?

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, скільки кофеїну є в одній чашці вашої кави, рекомендуємо наш матеріал: Скільки кави можна пити: відповідь здивує навіть досвідчених кавоманів.

Загалом, вплив кави на артеріальний тиск може бути складним і залежить від багатьох факторів, включаючи індивідуальну чутливість до кофеїну та кількість спожитої кави.

За яких умов кава може підвищити тиск?

Фармацевт Анна Тарасенко в TikTok розповідає, що у людей, які дуже рідко вживають каву, цей напій може викликати незначне підвищення тиску. Але, якщо людина регулярно вживає цей напій, то він не викличе підвищення тиску.

Майже відразу після чашки кави ми відчуваємо збудження і бадьорість завдяки поліпшенню кровообігу, розширенню кровоносних судин і тимчасовому підвищенню тиску.

Однак цей ефект триває недовго і у людей, які п'ють каву регулярно і багато, він майже непомітний.

Дивіться відео про те, чи справді кава може підняти артеріальний тиск:

@anna.tarasenko_

Підписуйтесь на мій Telegram-канал, посилання в шапці профілю

♬ оригінальний звук - Анна | Фармацевт ?

Чому артеріальний тиск може падати?

Поміж факторів, що можуть спричиняти зниження артеріального тиску, крім процесу старіння, варто зазначити такі стани, як хвороба Паркінсона, діабет, хвороба Лайма та дефіцит вітаміну B12.

Артеріальний тиск може падати з таких причин:

Якщо ви помітили падіння артеріального тиску і це триває або супроводжується іншими симптомами, важливо проконсультуватися з лікарем для визначення причини та надання необхідної допомоги.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти