Як сказати українською "входить во вкус": Авраменко назвав милозвучні відповідники

Авраменко пояснив, як сказати українською "входить во вкус"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

В українській мові цей російський фразеологізм можна замінити трьома гарними відповідниками.

Коли потрібно перекласти українською мовою російський фразеологізм "входить во вкус", не кожен одразу зможе згадати, який український відповідник варто використати.

Відомий український вчитель і мовознавець Олександр Авраменко у своєму уроці пояснив, як правильно перекласти цю фразу.

Якщо вас цікавить вивчення української мови, радимо прочитати наступний матеріал: Як замінити суржикові слова "получається" і "канєшно": відповідь мовознавця

"Як українською сказати "входить во вкус"? Відповідаю. Російський фразеологізм "входить во вкус" має такі українські відповідники: добирати смаку або входити в смак. Між іншим, можна сказати і одним словом – розсмаковувати", – пояснив мовознавець.

Він зазначив, що можна обирати будь-який з цих варіантів, який вам до смаку.

"Бо, як кажуть, "на любов і смак товариш не всяк", або ж "кожен Івась має свій лас". Що ж таке лас? Це слово діалектне, і саме воно позначає те ж саме, що і смак. Насамкінець лише додам, що дбаючи про чистоту своєї мови, ви поважаєте не тільки себе, а й своїх співрозмовників", – підсумував Авраменко.

Дивіться відео з поясненням Авраменка, як сказати українською "входить во вкус":

Хто такий Олександр Авраменко?

Олександр Авраменко (нар. 7 травня 1971, Комишуваха, Запорізька область) – український учитель, дослідник і популяризатор української мови, письменник, літературознавець, теле- і радіоведучий. Учитель вищої категорії, методист, доцент. Заслужений працівник освіти України (2017).

Очолює робочу групу з розробки програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Упорядник посібників для проведення державної підсумкової атестації в українських школах.

Автор понад 50 підручників і посібників з української мови та літератури; унікальних самовчителів "Українська за 20 уроків" (2014), "100 експрес-уроків української" (2016), пише Вікіпедія.

Раніше мовознавець розповів, як правильно казати – процент чи відсоток. Також він пояснив, як правильно – "вміст жиру становить три відсотки" чи "складає три відсотки".

Нагадаємо, раніше Авраменко пояснив, як правильно казати – мати чи матір. Також мовознавець сказав, як правильно вживати слово "тато" у множині. За його словами, у вживанні цього слова дуже часто зустрічаються помилки.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти