Як правильно – "швИдкісний" чи "швидкіснИй" поїзд: яку помилку ми часто робимо

Як правильно – "швИдкісний" чи "швидкіснИй" поїзд/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Дуже часто це слово вимовляють неправильно.

Потяги є невід’ємною частиною нашого існування, адже кожен із нас хоча б раз чи кілька разів користувався таким транспортом під час різноманітних поїздок. Але досі для багатьох із нас залишається загадкою, як правильно ставити наголос у слові "швидкісний", коли ми говоримо про швидкісні поїзди.

Радимо також прочитати матеріал: Чому казати "металобрухт" – неправильно: яке слово варто використовувати натомість

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, як правильно ставити наголос у цьому слові.

"Як правильно вимовляти слово "швидкісний"? Майже завжди це слово вимовляють неправильно і кажуть "швидкіснИй" поїзд. А треба "швИдкісний". Легко запам’ятати: "швИдко" – значить "швИдкісний". Ось так правильно українською", – зазначила Ольга Багній.

Дивіться відео, як правильно – "швИдкісний" чи "швидкіснИй" поїзд:

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, як правильно – "зал" чи "зала". Часто у вживанні цих слів багато хто робить помилку, якої варто уникати.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чому казати "горбушка хліба" – неправильно. Нерідко зустрічається така помилка, при цьому не усі здогадуються, як правильно назвати цю частину хліба.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти