Як позбутися іржі на сковороді: дуже простий, але ефективний спосіб

Як очистити чавунну сковорідку від іржі та відновити її захисне покриття / Скріншот YouTube

Якщо ви не знаєте, як прибрати іржу з чавунної сковороди вдома, спробуйте скористатися простою порадою, яка допоможе повністю відновити посуд.

Часом сковорідка на кухні іржавіє і на ній тимчасово неможливо нічого готувати. Можна її почистити водою та мийним засобом, але іржа все одно повертається. У таких випадках виникає питання, як очистити чавунну сковорідку всередині від іржі. Ми розповімо про один зі способів.

Автори YouTube-каналу BRIZOLL CAST IRON показали покрокову інструкцію, як прибрати іржу в сковорідці та відновити її для подальшого використання.

Як позбутися іржі в чавунній сковорідці

Миємо сковорідку від іржі

Щоб змити іржу, потрібно додати в сковорідку трохи води і почистити її скребком. Після цього треба помити її. Далі потрібно нанести трохи мийного засобу на губку і помити сковорідку з обох боків.

Просушуємо сковорідку, протираючи її рушником насухо.

Відправляємо сковорідку запікатися

Спочатку потрібно капнути соняшникову олію на сковороду з двох боків і протерти її паперовим рушником. Знімаємо ручку зі сковорідки та відправляємо її в піч. Під низ сковороди потрібно покласти фольгу, щоб олія нічого не забруднила.

Відправляємо сковорідку догори дном у грубку і ставимо на 1 годину на 230-260 градусів.

Даємо сковорідці охолонути, дістаємо її і користуємося.

Дивіться відео, як відмити сковороду від іржі, щоб вона стала, як нова:

Що таке BRIZOLL CAST IRON?

BRIZOLL CAST IRON - канал на YouTube, тематика якого - популяризація чавунного посуду власної продукції та рецепти. У каналу понад 1,6 млн переглядів, зазначено в описі.

Інші новини:

Новини заразКонтакти