Експерт назвала 2 найпотужніші і дешеві чистячі засоби для унітазу

Чим очистити унітаз всередині / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Лаура Харнетт розповіла, як відмити унітаз, не використовуючи магазинні засоби.

Немає нічого гіршого, ніж виявити неприємні плями на унітазі. Хоча іноді вони можуть бути викликані бактеріями, найчастіше домовласники стикаються з проблемою вапняного нальоту.

Лаура Харнетт, засновниця компанії Seep eco tools, розповіла, як можна видалити накип природним шляхом, не використовуючи магазинні засоби, пише Express.

Експерт з прибирання запропонувала використовувати білий оцет і лимонний сік для видалення накипу в туалетах.

"Білий оцет і лимонний сік - це два найпотужніші екологічні засоби для чищення, які можна знайти в шафі. Вони мають високу кислотність, що означає, що вони справляються з плямами і накипом, а також діють як натуральний дезінфікуючий засіб", - зазначила експерт.

Єдине, з чим потрібно бути дуже обережним, попереджає Лаура, особливо при чищенні туалету, - не змішувати білий оцет з відбілювачем. Вони вступлять в хімічну реакцію з виділенням хлорного газу, який дуже небезпечний.

Як відмити унітаз?

Для приготування розчину змішайте рівну кількість білого оцту з соком чотирьох-п'яти лимонів (в залежності від кількості накипу, яку необхідно очистити).

Потім вилийте суміш в раковину унітазу і залиште не менше ніж на три години для видалення накипу.

"Використовуйте ще трохи білого оцту для протирання решти туалету - це продезінфікує його, поки ви чекаєте, поки накип в унітазі відпаде", - радить експерт.

Можна також налити суміш білого оцту і лимонного соку і залишити на ніч, якщо ви знаєте, що нікому не знадобиться користуватися туалетом посеред ночі".

"На завершення гарненько потріть унітаз щіткою з жорсткою щетиною, і сліди легко зійдуть", - підсумувала експерт.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти