Ракета Таурус: що потрібно знати про таку зброю

Що за ракета Taurus? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

"Ракети Taurus для України" - в останні місяці дуже обговорювана тема в українському суспільстві. Главред розповідає про цю зброю.

Ракета "Таурус" - авіаційна крилата ракета великої дальності класу"повітря-поверхня". Вона призначена для високоточного ураження цілей з борту літака без заходу бойової машини в зону дії ППО противника.

Основні характеристики:

Розробник:

Модифікація:

Перевага:

Недостатки:

Скільки коштує ракета Таурус?

Вартість однієї ракети "Таурус" становить близько 950 000 євро.

Варто відзначити, що ця ціна може змінюватися в залежності від Партії, комплектації та інших факторів.

Що таке крилата ракета?

Крилата ракета (КР) - ракетна зброя одноразового запуску, наземного, повітряного і морського базування, траєкторія польоту якого визначається аеродинамічною підйомною силою крила, тягою двигуна і силою тяжіння.
В даний час є безпілотною зброєю, повідомляє "Вікіпедія".

3D-модель ракети Tomahawk / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Яка найпотужніша крилата ракета?

На сьогоднішній день визначити однозначно "найпотужнішу" крилату ракету складно, оскільки потужність може визначатися по-різному (наприклад, по дальності польоту, масі бойової частини, швидкості, здатності протидіяти ППО). Плюс точні характеристики багатьох сучасних крилатих ракет засекречені.

Однак, до числа найбільш потужних крилатих ракет можна віднести:

Слід також зазначити, що крім "потужності" при виборі крилатої ракети враховуються інші фактори, такі як точність, мобільність, вартість. А розвиток технологій постійно призводить до створення нових, більш досконалих крилатих ракет.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Новини заразКонтакти