Що таке "паздерник": мало хто здогадається, що це слово насправді означає

Що таке "паздерник"/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

У наш час ми використовуємо замість цього слова інший термін, який знають усі.

Коли ми чуємо слово "паздерник", мало хто зможе одразу здогадатися, що це слово означає. Адже в наш час ми використовуємо замість цього слова інший термін, який широко відомий.

Що означає слово "паздерник", яке використовувалося у давнину і в наш час було замінене іншим, розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Чи знаєте ви, що таке паздерник? Паздерником у давнину називали жовтень – другий місяць осені. назва походить від слова "паздір" – неволокниста частина деяких рослин, таких як льон. У цей час наші предки якраз обробляли льон, звідси і назва місяця – паздерник. Ну, а чому ми називаємо жовтень жовтнем, напевно, пояснювати не треба", – зазначила Багній.

Дивіться відео про те, що таке "паздерник":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, як українською сказати "беушний". Насправді це слово використовувати не можна – його варто уникати з усіх сил.

Також раніше Ольга Багній як сказати українською "паєтки". Насправді замість цього слова потрібно використовувати інший милозвучний український термін.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти