Що таке "доброхіть": мало хто зможе правильно пояснити слово

Що таке "доброхіть"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Більшість з нас використовують цілу низку синонімів цього слова, навіть не здогадуючись, яким милозвучним словом їх можна замінити.

Є ціла низка слів, які ми можемо використовувати в українській мові, коли говоримо, що якась людина робить щось за власним бажанням. Проте деякі з цих термінів загальновідомі та широковживані, а про існування деяких багато хто з нас навіть не здогадується.

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній розповіла, що означає слово "доброхіть" та інші подібні до нього за значенням слова.

"Коли людина робить щось за власним бажанням, добровільно, то можна сказати, що вона робить це доброхіть. І це не єдине слово, яке можна вживати у таких випадках. Записуйте, запам’ятовуйте і зберігайте. Отже, самохіть, доброхіть, охоче, радо, з дорогою душею, залюбки, своєю волею, своєю охотою і без примусу", – зазначила Багній.

Дивіться відео з поясненням, що таке "доброхіть":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній пояснила, що означає слово "голій". Більшості людей відомий широковживаний синонім цього слова, але не усі одразу можуть пов’язати між собою ці два терміни.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чому неправильно казати "вихідний день". Замість "вихідний день" потрібно казати просто "вихідний".

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти