Білок може стати водянистим: експерт назвав поширену помилку в зберіганні яєць

Білок може стати водянистим - експерт розповів, як зберігати яйця / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels

Хтось зберігає яйця в холодильнику, а хтось на кухонному столі, але, за словами шеф-кухаря, є лише один спосіб зберегти їх ідеально свіжими.

Яйця мають відносно довгий термін зберігання, але коли справа доходить до їхнього смаку та текстури, правильне зберігання має велике значення.

Хоча дехто вважає, що достатньо зберігати їх у холодильнику, потрібно робити більше, щоб вони залишалися свіжими якомога довше.

Незалежно від розміру, органічні вони чи ні, яйця можуть стати водянистими, коли вони знаходяться в твердій шкаралупі, і це важко ігнорувати, коли справа доходить до їх приготування.

Але, за словами Діна Харпера, шеф-кухаря та кулінарного експерта Harper Fine Dining, є дуже простий метод, яким може скористатися кожен, щоб цього не сталося, пише Express.co.uk.

"Яєчні білки мають тенденцію ставати водянистими з часом, тому чим довше ви чекаєте на їх використання, тим більш водянистими вони зазвичай стають. Цей ефект посилюється, коли яйця зберігаються в приміщенні з високою температурою і низьким рівнем вологості, тому ви завжди повинні намагатися зберігати їх в холодильнику", - вказує він.

Дін попередив, що якщо при розбиванні яйця виходять дуже водянистими, це може бути ознакою того, що вони зіпсувалися і "більше не є безпечними для вживання".

Ось чому важливо діяти швидко.

"Ви мало що можете зробити, щоб відновити текстуру яєчного білка, тому профілактика - це, мабуть, ваш найкращий і єдиний варіант", - додає експерт.

За словами Діна, яйця зберігаються довше, якщо зберігати їх у холодильнику при температурі близько 40 градусів за Фаренгейтом (4С), але це не стосується всього холодильника.

Навіть якщо встановити постійну температуру, є певні коливання, які можуть вплинути на термін зберігання продуктів.

Експерт з кулінарії порадив: "Якщо це можливо, залишайте продукти в найхолоднішій частині холодильника, оскільки це дасть їм найкращі шанси".

Зазвичай найхолоднішою частиною холодильника є задня та нижня частини, оскільки холодне повітря опускається вниз, а задня частина холодильника знаходиться найдалі від дверцят.

Однак це не стосується холодильників з відсіками для приготування льоду у верхній частині, які роблять верхню частину холоднішою.

"Ви повинні намагатися залишати яйця в упаковці, де це можливо, оскільки упаковка спеціально розроблена для збереження свіжості та смаку яєць, тим самим захищаючи їхню консистенцію та текстуру", - резюмував він.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти