7 незрозумілих форм поведінки: експерти розкрили тих, хто має високе IQ

Які ознаки людей із високим IQ / колаж: Главред, фото: unsplash

Експерти розповіли про сім незвичайних форм поведінки, які можуть бути пов’язані із високим IQ.

Часто дуже розумні та геніальні люди мають незвичайні чи дивні звички. Науковці пояснюють, що високий IQ не завжди сумісний із "нормальністю". Відомо, що ранковий розпорядок великого композитора Людвіга ван Бетховена включав відрахування шістдесяти кавових зерен і занурення голови в холодну воду.

Видання Mirror опублікувало дослідження, де ви можете впізнати себе в деяких із наведених нижче цікавих способів поведінки та розпізнати у собі генія.

Розмова сама з собою

Незважаючи на те, що про це часто говорять, як про першу ознаку божевілля, дослідження показують, що розмови із самим собою цілком можуть покращити все: від пам’яті до здатності зосереджуватися.

"Оскільки ми не можемо говорити дві речі одночасно, бурмотіння звуків призвело до того, що учасники не могли сказати собі, що робити в кожному завданні. За таких обставин люди поводилися, як мавпи, активуючи окремі візуальні та звукові області мозку для виконання кожного завдання. Це дослідження елегантно показало, що розмова сама з собою, мабуть, не єдиний спосіб контролювати свою поведінку", - зазначив викладач нейропсихології Бангорського університету Палома Мар-Беффа.

Поведінка нічної сови

Науковці вважають, що таким людям варто заплющити очі, щоб відключитися від зайвих думок, коли всі інші міцно сплять - у цьому може бути винен ваш великий мозок. Дослідження Імперського коледжу Лондона виявило, що нічні сови, як правило, отримують вищі бали, коли справа доходить до когнітивних тестів.

"Хоча розуміти свої природні тенденції до сну та працювати з ними дуже важливо. Не менш важливо пам’ятати про те, що спати достатньо, не означає надто довго чи дуже мало. Це вкрай важливо для підтримки здоров’я вашого мозку та його найкращого функціонування", - зазначив доктор Вест.

Занурення в мрії

Часто деякі люди занурюються із головою у свої мрії, навіть буває важко відмовитися від цього. Хоча науковці вважають, що це дуже корисне тренування для розуму. Дослідження виявило, що люди, які часто мріють, краще справлялися з когнітивними завданнями та демонструють креативність і інтелект вище середнього.

Безлад у офісному приміщенні

Зазвичай, більшість людей вважає безлад на столі чи у кімнаті ознакою неохайності. Однак, згідно із дослідженням доведено, що це цілком може вказувати на інтелект генія, що не зв’язане із задушливими умовами.

Науковці також навели приклад у якому учасників помістили в брудний та чистий офіс і попросили придумати нові способи використання кульок для пінг-понгу. Хоча обидві групи придумали однакову кількість ідей, група із захаращеної кімнати виявила більшу креативність.

Допитливість

Деякі можуть вважати себе занадто розумними, щоб ставити запитання, вважаючи, що вони вже знають усі відповіді. Однак ті, хто володіє справжнім інтелектом, швидше за все, зададуть запитань дуже багато, адже мають природну зацікавленість до навколишнього світу, а також бажання вчитися.

Часто люди можуть боятися виглядати необізнаними, коли ставлять запитання, але це просто не так. Дослідження показують, що ті, хто постійно запитує і шукає відповіді, зазвичай є більш компетентними.

Інтровертні тенденції

Тихі люди із інтровертними схильностями мають глибокий рівень критичного мислення. Одне Гарвардське дослідження показало, що мозок інтровертів містить більш густу сіру речовину порівняно з мозком екстравертів, а також демонструє більшу активність у лобових частках - місці аналітичного та раціонального мислення.

Мати і читати багато книг

Читання показує позитивний ефект, адже це згодиться у всіх сферах вашого життя. Це також набагато розслаблююча розвага, ніж прокручування стрічки новин у телефоні.

Науковці зазначили, що читання насправді може допомогти сформувати нові нейронні мережі та зміцнити білу речовину в мозолистому тілі. Це може покращити зв’язок між двома півкулями мозку, дозволяючи обробляти інформацію швидше та ефективніше.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти