Вихідні в лютому 2022: скільки будемо відпочивати і чи будуть додаткові вихідні

Вихідні в лютому 2022 / depositphotos.com

Скільки вихідних чекає українців у лютому і які свята можна відзначити.

Найкоротший місяць року принесе нам кілька важливих релігійних і професійних свят, проте жоден з них не буде державним.

Скільки вихідних днів чекає українців цього року, і який місяць принесе Найбільше днів відпочинку, читайте в матеріалі: Календар 2022: як і коли відпочиває Україна.

Серед важливих релігійних свят місяця - Стрітення Господнє 15 лютого і початок Масляної. Детальніше про пам'ятні дати - в матеріалі: Православний календар на лютий 2022: які церковні свята чекають українців.

Скільки вихідних у лютому 2022

Лютий після святкового новорічного січня немов натякає - час включатися в роботу – з 28 днів 20 будуть робочими і тільки 8 – вихідними. Останній місяць зими багатий різноманітними святами, які народ відзначає з розмахом: Китайський Новий рік, День Святого Валентина, Масляна. Однак жоден з них не принесе додаткових вихідних.

"Стандартними" вихідними днями в лютому будуть: 5, 6, 12, 13, 19, 20, 27 числа.

Незважаючи на те, що лютий не передбачає додаткових вихідних, в цьому місяці є достатньо приводів влаштувати собі свято або відзначити важливі дати.

Православні свята в лютому 2022

Серед найбільших релігійних свят православні християни відзначають Стрітення Господнє 15 лютого. У цей день відбулася зустріч Симеона Богоприїмця з маленьким Ісусом в Єрусалимському храмі. 26 лютого - батьківська субота - день особливого поминання покійних. Масляна 2022 починається в останній день зими - 28 лютого і триватиме до 6 березня.

Читайте також:

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти