Другий Спас і Преображення: яке сьогодні свято 19 серпня, прикмети, іменини

Преображення Господнє і Яблучний Спас 19 серпня - що не можна робити / 1zoom.ru

Сьогодні звучать привітання з Яблучним Спасом і Преображенням Господнім. Прикмети 19 серпня підкажуть, що не можна робити сьогодні.

19 серпня 2020 року - сьогодні свято яблучне і світле. Це Яблучний спас 2020 та Преображення Господнє 2020.

Як привітати з Яблучним Спасом і святом Преображення Господнє - читайте в наших матеріалах Зі святом Преображення Господнє - чудові листівки та тексти-привітання, Поздравления с Яблочным Спасом – картинки и тексты красивые и душевные та Найкращі привітання з Яблучним Спасом – проза, вірші, картинки.

Світ відзначає Всесвітній день фотографії та День поштової марки, а ООН проводить Всесвітній день гуманітарної допомоги. Україна святкує День пасічника.

Смішні свята на кожен день представлені такими урочистостями:

За народним календарем, 19 серпня - Яблучний спас.

19 серпня - свято церковне

19 серпня православні відзначають велике свято - Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Детальніше про традиції, прикмети і заборони дня читайте в нашому матеріалі Преображення Господнє 2020 року - які традиції важливо виконувати.

Йде Успенський піст 2020. Детальніше читайте в нашому матеріалі Успенський піст 2020 року - коли і як проходить: меню, традиції, весілля.

19 серпня - прикмети

Яблучний Спас вважається поворотом на осінь, тому люди вже готуються до холодів: "Другий Спас - держи рукавиці про запас".

Є такі прикмети 19 серпня на погоду:

Яблучний Спас 19 серпня - що не можна робити, а що потрібно

До Другого Спаса яблука нового врожаю їсти не прийнято. І тільки після освячення в церкві на Яблучний Спас (разом з іншими плодами з саду: виноградом, грушами тощо) яблука подавали на стіл. У тому числі готували з них різні пироги й інші страви.

Тому збирання врожаю в саду і приготування їжі - єдині роботи, які дозволені і благословенні в свято 19 серпня.

Детальніше читайте в наших матеріалах Якого числа Яблучний Спас 2020 року - що потрібно знати про свято та Як святкувати Яблучний Спас - традиції і кращі рецепти.

До слова, за смаком освячених яблук ворожили на майбутнє: якщо першим попалося яблучко з кислинкою - то рік попереду чекає з випробуваннями, якщо солодке - то чекай багато радості.

За народними повір'ями, 19 серпня не можна:

19 серпня - іменини

День ангела справляють Архип, Макар і Михайло, Петро, Митрофан.

19 серпня - хто народився

19 серпня народилися такі знаменитості:

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти