Жорстка правда про схуднення: вчені розвінчали міфи про метаболізм

Коли люди називають метаболізм "швидким» або "повільним", насправді вони мають на увазі міру базального метаболізму. / Woman.rambler

Коли люди називають метаболізм "швидким" або "повільним", насправді вони мають на увазі міру базального метаболізму.

Метаболізм - це набір хімічних реакцій, які розщеплюють їжу, яку ми їмо, на енергію і м'язи. Хоча багато людей думають, що вони схуднуть, якщо прискорять метаболізм, це не завжди так. Ось що вам потрібно знати про складний взаємозв'язок між метаболізмом і втратою ваги.

Популярні міфи про метаболізм і схуднення

Коли люди називають метаболізм "швидким" або "повільним", насправді вони мають на увазі міру базального метаболізму (BMR). BMR визначає кількість пасивних калорій, які ви спалюєте-це калорії, які ваше тіло використовує в стані спокою.

Популярна помилка полягає в тому, що додавання м'язів допоможе вам швидше засвоювати калорії - і хоча частково це вірно, м'язи в стані спокою насправді спалюють дуже мало калорій. Велика частина метаболічної енергії, яку ви витрачаєте, проходить через ваш мозок, серце, нирки та інші органи, які постійно працюють, щоб Ви були живі і здорові.

Існують докази того, що серцево-судинні вправи можуть допомогти прискорити ваш метаболізм на короткий період після тренування, але цей ефект триває всього годину або близько того, і зазвичай цього недостатньо, щоб викликати значну втрату ваги.

Також існує міф про те, що вживання певних продуктів прискорює метаболізм. Але реальність полягає в тому, що навіть якщо певні продукти можуть вплинути на ваш BMR, цього недостатньо, щоб помітно змінити вашу вагу. Щоб схуднути, ви повинні створити дефіцит між калоріями, які ви споживаєте з їжею, і калоріями, які ви спалюєте за допомогою комбінації дієти, фізичної активності і пасивних метаболічних процесів, які в значній мірі знаходяться поза вашим контролем.

Генетика відіграє ключову роль у вашому BMR

Сумна правда в тому, що ваш BMR складно змінити скільки-небудь істотно. Той факт, що у деяких людей від природи BMR швидше, ніж у інших, багато в чому обумовлений генетикою.

Огляд, опублікований в 2011 р. в журналі Molecular Genetics and Metabolism, в якому вивчалися 9 досліджень близнюків і 19 сімейних досліджень, показав, що метаболічний синдром - і деякі з пов'язаних з ним симптомів, включаючи ожиріння, високий рівень холестерину і інсулінорезистентність - поширені серед сімей, що передбачає значний фактор спадковості.

Виключення з цього правила виникає тільки для рідкісних захворювань, таких як синдром Кушинга або гіпотиреоз, які уповільнюють метаболізм.

Старіння і ваш BMRС з віком стає менш ефективним або, як ми думаємо « "сповільнюється", - говорить Хізер Сейд, зареєстрований дієтолог і менеджер програми біологічного харчування в Колумбійському університеті.

Є багато причин, чому ваш метаболізм сповільнюється, включаючи втрату м'язової маси та зміни у ваших клітинах. Але основна причина зміни метаболізму в тому, що люди стають менш активними з віком.

На жаль, ви не можете повністю зупинити уповільнення метаболізму з віком, але вправи можуть дати вам поштовх. Дослідження показують, що збереження активності в міру дорослішання може допомогти стримати уповільнення метаболізму.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти