Лікарка розповіла, як правильно пити каву в спеку

Кава виводить з організму рідину / Фото pixabay.com

Людям, у яких є додаткова фізична активність, варто обмежити вживання кави влітку.

У спекотну погоду каву треба пити правильно, оскільки цей напій сприяє виведенню з організму рідини.

Щоби не зіткнутися зі зневодненням організму, потрібно до або після прийому чашки кави випити склянку води. Про це заявила, російський лікар-терапевт Ірина Ярцева, передає РИА-Новости.

"Суворих протипоказань щодо кави у спеку немає. Основна дія кави – прискорення виведення рідини з організму. У спеку це особливо небезпечно через зневоднення. Тому важливо до прийому або після прийому випити склянку води. І, звичайно, стежити упродовж дня за самопочуттям", – розповіла експерт.

При цьому лікар радить обмежити кількість кави тим людям, у яких є додаткова фізична активність.

"Під час фізичних навантажень з потовиділенням втрачається набагато більше рідини, в спеку – ще більше. Тому каву треба пити в помірній кількості, і ще більше рідини", – порадила медик.

При цьому немає жодної різниці, яку каву пити – холодну або гарячу.

"Ніякої різниці немає, адже діюча речовина одна – це кофеїн. У якому вигляді – впливає лише на загальні відчуття", - додала Ярцева.

Скільки кави можна пити на день

"Я рекомендую пити не більше трьох чашок на день. Це та кількість кави, яку людина може заповнити рідиною і яка не здатна нашкодити", – вважає лікар-терапевт.

При цьому якщо у людини є супутні сечокам'яні хвороби, ураження нирок, пов'язані з порушенням фільтрації, таким людям не рекомендується більше однієї чашки кави в день.

Читати такожЧому не можна пити каву під час пандемії: учені розповіли про небезпеку

Нагадаємо, раніше невролог із США Стівен Міллер назвав ідеальний час для чашки кави.

Крім того, вчені з США визначили мінімальну кількість кави, необхідну для продовження життя. Виявилося, що якщо пити дві чашки кави на день, можна збільшити тривалість життя на два роки.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти