Як поліпшити здоров'я та якість життя всього за тиждень: 7 порад на кожен день

Ці 7 кроків допоможуть стати здоровими / "24 Канал"

Складно позбутися від усіх шкідливих звичок за один день. А що якщо розтягнути цей процес на тиждень та впроваджувати нові правила поступово?

Вчені все більше дізнаються про те, як працює наш організм. Дослідження показують, що деякі прості звички допоможуть відчувати себе здоровіше і виглядати краще за відносно невеликий час.

Втім, ніхто не обіцяє фантастичних результатів: людське тіло – складний і дивовижний механізм, і ці поради не перетворять вас в голлівудського супергероя. Але якщо ви почнете виконувати їх сьогодні, то зможете оцінити результати вже через тиждень.

7 кроків до кращого життя

Готуйте з вечора

Ранкова кава замість повноцінного здорового сніданку призводить до зниження рівня цукру в крові і швидкої втрати енергії. Після чого ви знову попрямуєте до кавоварки. Однак бадьорість і сили для продуктивного робочого дня можна почерпнути зі здорового збалансованого сніданку, який варто приготувати ввечері, якщо вранці у вас мало часу.

Лягайте спати раніше

Ранкові тортури в холодну пору і біль від розставання з ліжком і теплою ковдрою можна полегшити. Лягайте спати на годину раніше, так ви зможете легше прокидатися і відчувати вранці бадьорість.

Починайте день з тренування

Отримати багато заряду і гарного настрою можна за допомогою ранкової зарядки. Приділяйте 7 хвилин легким фізичним навантаженням і ви швидко побачите, як покращиться метаболізм і робота серцево-судинної системи.

Не забувайте про ранкові вправи / woman.rambler.ru

Їжте в хорошій компанії

Замініть обіди з гаджетами на перекус в компанії однодумців. Прихопіть з собою блюдо багате білком, клітковиною і злаками. Ви можете таким чином впливати і контролювати один одного і перейти на правильний раціон буде куди простіше. До того ж обіди на роботі варто сприймати не лише як приймання їжі, а і як можливість перезавантажитись та відпочити.

Приймайте вітамін D

Осіннє сонце – це скоріше рідкість, тому вітамін D потрібно споживати у вигляді спеціальних добавок і продуктів, які його містять у своєму складі. Хоча і про 10-хвилинні прогулянки не варто забувати. Такий тандем подарує вам гарне самопочуття і прекрасний відпочинок.

Активний відпочинок з друзями

Віддавайте перевагу пішим прогулянкам або відпочинку на природі, замість посиденьок в барі з пивом. Це допоможе вранці відчувати себе бадьорим. Якщо ж не завжди вдається вибратися на зустріч з друзями, організуйте собі вдома танці перед дзеркалом. Вони легко замінять активності і піднімуть вам настрій.

Відпочивайте з друзями / GoodFon

Підготовка до сну

Якісний і здоровий сон вимагає неабиякої підготовки. Якщо ви збираєтеся лягати в ліжко, перед цим уникайте зорових подразників – яскравого світла, телефонів та інших гаджетів. Річ у тому, що штучне освітлення підвищує стимуляцію мозку і ускладнює процес перемикання організму з активної фази в фазу відпочинку.

Читати такожЗахистимо шкіру від негоди: 5 головних правил осіннього догляду за шкірою

Раніше Нутриціолог Надія Андрєєва поділилася порадами як залишатися в тонусі після 40-ка. Безумовно, підтримувати себе у формі корисно всім, але з віком до свого здоров'я необхідно ставитися з набагато більшою увагою.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти