Грибок нігтів на ногах: що потрібно знати

Грибок може статися через взуття / Pixabay

Грибок - неприємне захворювання, яке складно лікується

Термін «грибок стопи " описує поверхневі грибкові інфекції стопи. Ці інфекції можуть вражати зовнішні шари шкіри, волосся і нігтів. Двома найбільш поширеними грибковими інфекціями стопи є мікоз стопи і оніхомікоз.

Грибкова інфекція стопи зазвичай відноситься до tinea pedis, також відомого як стригучий лишай стопи спортсмена або стригучий лишай стопи. Зазвичай він описує шкірну інфекцію стоп або пальців ніг.

Якщо у людини грибкова інфекція нігтя, швидше за все, це оніхомікоз, також відомий як tinea unguium.

Читати такожГрибок нігтів: причини, профілактика і лікування

Причина

Грибки або інші організми, що викликають ці інфекції:

Оперізуючий лишай стопи

Tinea pedis зазвичай починається між пальцями стопи. Це особливо часто зустрічається між 4-м і 5-м пальцями. Деякі люди можуть використовувати термін "спортивна стопа" для опису будь-якого запалення між пальцями ніг.

Оперізуючий лишай стопи може поширюватися по сторонах стопи і підошви. Він також може поширюватися на п'яту стопи. У деяких випадках оперізуючий лишай стопи може виникати в поєднанні з грибковою інфекцією паху, рук, нігтів або і того, і іншого.

Оніхомікоз

Оніхомікоз може вражати один ніготь на пальці або пальці ноги або кілька нігтів. Найчастіше оніхомікоз вражає ніготь великого пальця і ніготь малого пальця стопи.

Фактор ризику

Фактори ризику обох інфекцій можуть включати:

Оперізуючий лишай стопи

Хоча tinea pedis може виникнути у будь-якої людини, включаючи дітей і літніх людей, зазвичай він зустрічається у чоловіків і молодих людей.

Інші фактори ризику мікозу стопи включають:

Фактори ризику оніхомікозу включають:

Симптом

Симптоми обох інфекцій можуть включати:

У рідкісних випадках людина з оперізуючим лишаєм стопи може помітити просочування між пальцями ніг або утворення виразок.

Інші симптоми, які може відчувати людина з оперізуючим лишаєм стопи, включають:

Симптоми оніхомікозу можуть включати:

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти