Експерти розповіли, як сон може допомогти від неприємного стану шлунка

Хороший сон важливий для всіх, але особливо це важливо для людей, які страждають хронічними захворюваннями./ Pixabay

Хороший сон важливий для всіх, але особливо це важливо для людей, які страждають хронічними захворюваннями.

Здуття живота зазвичай є результатом скупчення газів в шлунково-кишковому тракті.

За інформацією Express.co.uk, існує перевірений метод, який допомагає полегшити здуття живота і зменшити симптоми. На думку експертів, рекомендована кількість сну може творити чудеса зі здуттям живота.

Лікар-дієтолог Тамара Фріман сказала: "багато людей вважають, що нічний сон дає свого роду "скидання", коли справа доходить до здуття живота, пов'язаного з їжею. Якщо протягом восьми або більше годин нічого не потрапляє в шлунково-кишковий тракт, це дозволяє трохи зменшити внутрішньошкірний вміст і зменшити здуття живота».

Хороший сон важливий для всіх, але особливо це важливо для людей, які страждають хронічними захворюваннями, такими як шлунково-кишкові проблеми, включаючи здуття живота.

Читати такожВісім трав'яних чаїв, які зменшують здуття живота

Недолік якісного сну може вплинути на травну систему. І навпаки, симптоми здуття живота також можуть впливати на якість сну.

Також рекомендується зробити кілька розтяжок в ліжку, щоб зняти напругу і змусити травну систему працювати.

Притиснути коліна до живота з подальшим перекручуванням ніг з боку в бік може допомогти не тільки при здутті живота, але і при легкому дискомфорті, викликаному здуттям живота.

Коли людина перетравлює їжу, їжа відновлюється до своєї молекулярної форми, що також призводить до виділення водню, метану і вуглекислого газу, які необхідно якимось чином виводити з організму.

Нічний сон допомагає позбутися від здуття живота, пов'язаного з їжею

Експерти в галузі охорони здоров'я рекомендують спати близько восьми або більше годин і не їсти, щоб дозволити трохи зменшити вміст всередині кишечника і зменшити здуття живота.

Є певні звички гігієни сну і положення сну, які можна прийняти, щоб поліпшити травлення і викид газів.

Звички перед сном можуть включати в себе відмову від їжі за дві години до сну і відмова від гострої або жирної їжі, так як вони важче перетравлюються організмом.

Інші основні причини здуття живота

Згідно Harvard Health, будь-яке з цих захворювань може викликати здуття живота:

Синдром роздратованого кишечника - стан, що характеризується поєднанням симптомів (здуття живота, спазми, біль у животі, діарея або запор), які тривають три або більше місяців.

Запальне захворювання кишечника, запалення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, включаючи хворобу Крона і виразковий коліт.

Целіакія - аутоімунне захворювання, при якому імунна система атакує тонкий кишечник. Його викликає білок, званий глютеном, який міститься в пшениці, ячмені і жита.

Запір, стан, що визначається менш ніж трьома випорожненнями на тиждень, твердим або сухим стільцем, необхідністю напружуватися для спорожнення кишечника і відчуттям неповного спорожнення.

Гастропарез - мляве спорожнення шлунка і тонкої кишки.

Рак. Рак товстої кишки, яєчників, шлунка і підшлункової залози відносяться до числа видів раку, симптомом яких може бути здуття живота.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти