Стало відомо, скільки українців не пішли голосувати через Covid-19

Стало відомо, скільки українців не пішли голосувати через Covid-19

Громадяни проігнорували вибори через стан здоров'я.

Місцеві вибори 2020 року не зміг відвідати кожен п'ятий українець за станом здоров'я, кожен 7-й не знав, за кого голосувати, а для кожного 8-го вибори виявилися нецікавими.

"20% з тих, хто не голосував на виборах, головною причиною назвали стан здоров'я, 19% - те, що не проживають за місцем прописки, 15% - зайняті в день виборів, 14% - не знали, за кого голосувати", - оприлюднені результати електорально-поведінкового дослідження соціологічної групи Рейтинг у день виборів.

Як показали результати опитування, для 12% вибори виявилися нецікавими, 10% – проігнорували голосування через епідемію коронавірусу. У 4% не було виборів в їхньому місті / селі, і ще 4% були відсутні в списках.

Якби була можливість голосувати електронно, з дому, то 46% з тих, хто не голосував на місцевих виборах, все-таки проголосували б, 13% – 50/50, 14% – можливо і 25% – не голосували б.

Дослідження проходило 25 жовтня серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Похибка опитування становить не більше 1,4%.

Читати такожПоляк рідною мовою проголосував в опитуванні Зеленського

Вибори 2020: результати екзитполів по Україні

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти