Зеленський розповів українцям, як менше платити за газ

Держава працюватиме над зниженням ціни на газ - Зеленський / Фото president.gov.ua

Українці можуть самостійно вибирати постачальника палива, який пропонує найбільш вигідні умови, нагадав Володимир Зеленський.

Для того щоб заощадити на комунальних платіжках за газ, серед усіх постачальників палива українцям слід обирати державну компанію Нафтогаз, яка пропонує ціну в середньому на 30-40% нижче, ніж інші постачальники.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у четвер, 31 грудня, під час свого робочого візиту до Івано-Франківської області, коментуючи ситуацію з тарифами на газ, повідомляє пресслужба глави держави.

Гарант нагадав, що з серпня 2020 року в Україні працює ринок газу. Громадяни мають право самостійно і вільно обирати постачальника палива, що пропонує найбільш вигідні умови.

"Державні компанії для того і потрібні, щоб працювати в інтересах суспільства, створювати вигідні можливості для звичайних людей. Нафтогаз має чітко показати українцям, як компанія забезпечить газ дешевше", - сказав президент, зазначивши, що він вже обговорив питання з цінами на газ для населення з главою Нафтогазу Андрієм Коболєвим.Читати такожАрешт житла, штрафи і заборона на виїзд з країни: як у Раді планують стягнення боргів за комуналку

Зеленський уточнив, що незважаючи на правила ринку, держава забезпечує найбільш низькі ціни для всіх постачальників газу і буде працювати над їх зниженням.

"Незважаючи на те що країна перейшла на ринок газу і ринок диктує ціни, все-таки у Нафтогазу сьогодні найдешевші ціни з усіх постачальників", - додав президент.

У повідомленні також йдеться про те, що населенню постачають газ понад 50 компаній. Ціни різняться в залежності від області. Наприклад, у січні 2021 року вартість кубометра палива від Нафтогазу становить 7,22 грн з податком на додану вартість. Ціна обласних газзбутів - в середньому 9,9 грн/куб. м з ПДВ. Нерідко постачальники встановлюють ціну на 30-40% вище, ніж у компанії Нафтогаз.

"Ми навіть знайшли одну компанію, яка пропонує на 50% більшу ціну, ніж Нафтогаз", - запевнив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що місцева влада повинна роз'яснити людям питання економії на платіжках за газ. Якщо користуватися послугами Нафтогазу та Ощадбанку, можна заощадити до 40%.Читати такожМінімалка, хліб, газ, транспорт і зв'язок: що і наскільки виросте в Україні в січні

Тарифи на газ новини

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти