Стало відомо про відключення тепла у Донецькій області

У Донецькій області відключають теплопостачання вже з 6 березня / УНІАН

Нафтогаз припинив постачання газу Донецьктеплокомуненерго через борги.

Компанія Нафтогаз прийняла рішення про припинення постачання природного газу Донецьктеплокомуненерго через борги підприємства. Загальна заборгованість підприємства становить 1,5 мільярда гривень. Нафтогаз вимагав, щоб частина боргу в розмірі 303,1 мільйона гривень була сплачена до 1 березня. Внаслідок цього Донецькоблгаз змушений припинити постачання газу Донецьктеплокомуненерго, щоб не допустити збитків держави на суму 150 мільйонів гривень на місяць, повідомляє пресслужба Донецькоблгазу.

У повідомленні мова йде про те, що у зв'язку з обставинами Донецькообгаз повинен вже з суботи, 6 березня, припинити постачання палива Донецьктеплокомуненерго.

"За законодавством Донецькоблгаз з суботи, 6 березня 2021 року, зобов'язаний припинити постачання газу на об'єкти Донецьктеплокомуненерго згідно з кодексом газорозподільних систем", - вказується у повідомленні підприємства.

У Донецькоблгазі стверджують, що компанія змушена піти на відключення опалення у Донецькій області, щоб не допустити збитків держави на суму 150 мільйонів гривень на місяць.Читати такожКоли українцям "заморозять" річну ціну на газ - відповідь чиновників

У листі Нафтогазу зазначено, що загальний борг компанії Донецькотеплокомуненерго становить 1,5 мільярда гривень. Наприкінці лютого Нафтогаз вимагав сплатити частину боргу - 303,1 мільйона гривень до 1 березня.

"У разі невиконання цієї вимоги, транспортування/розподіл природного газу вашої компанії буде зупинено згідно встановленого законодавством порядку", - підкреслено в повідомленні.

Донецькоблгаз з метою врегулювання ситуації 3 березня відправляв лист главі уряду Денису Шмигалю. Вказувалося, що 176 котелень Донецьктеплокомуненерго споживають 950 тисяч кубометрів газу. Якщо постачання припиняться, компанія зазнає збитків у розмірі 335 мільйонів гривень за березень.Читати такожВ Україні назвали річний тариф на газ для населення з 1 квітня

Тарифи на газ

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти