У Кабміні налякали пенсіонерів масовими перевірками

У Кабміні налякали пенсіонерів перевірками / УНІАН

Ідентифікація та верифікація особи пенсіонера відбуватиметься на підставі пред'явленого паспорта громадянина України.

Пенсіонерів, які отримують виплати від держави через банківські картки, скоро будуть масово перевіряти. Таке доручення дав Кабмін Пенсійному фонду-передбачено перевірити реальність одержувачів пенсія шляхом створення "єдиного звернення в питанні виплати пенсій".

За інформацією пресслужби Кабміну, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Органам Пенсійного фонду та соцзахисту доручать сформувати перелік одержувачів на підставі отриманих заяв і разом з необхідними для відкриття рахунку документами передати дану інформацію уповноваженому банку не пізніше, ніж через 5 днів з дня отримання документів.

Якщо пенсія перераховується на картку, і термін дії її понад рік, при цьому протягом року по цій картці не витрачалися кошти особисто пенсіонером, тоді це викличе сумніви й такого одержувача Пенсійний фонд обов'язково перевірить.

Читати такожКарантин вихідного дня: у МОЗ зробили уточнення для пенсіонерів

Ідентифікація та верифікація особи пенсіонера відбуватиметься на підставі пред'явленого паспорта громадянина України або іншого документа, який засвідчує особу та підтверджує її вік, а також визначеного законодавством документа, в якому зазначена інформація про місце проживання пенсіонера.

Не всі пенсіонери в Україні на цю мить отримують пенсійні виплати на карту. Деякі громадяни по-старому отримують щомісячні пенсії через Укрпошту. У Кабміні передбачили механізм перевірки та таких одержувачів. Їхні особи також ідентифікують у ПФУ.

Пенсії в Україні-останні новини

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти