Україні дадуть кредит від МВФ, попри зниження тарифів - аналітики

Україна може отримати транш від МВФ у I кварталі - аналітики / Reuters

МВФ може відстрочити грошовий транш для України на квітень-червень поточного року, вважають аналітики.

Офіційний Київ може отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду вже в січні-березні. Перешкода у вигляді запуску Кабміном державного регулювання ціни на газ цьому не завадить. При цьому не виключено варіант, за якошл кредит відстрочать на квітень-червень.

Як повідомляє інформагентство Інтерфакс-Україна з посиланням на матеріали BofA Global Research, аналітики вважають, що Київ може отримати транш від МВФ у першому кварталі 2021 року.

"Високі потреби фінансування у 2021 році повинні утримати Україну у співпраці з МВФ", - вказують фахівці.Читати такожУ МВФ розлютилися через зниження тарифів для українців

Згідно з другим сценарієм, кредит від фінансового донора буде отримано в квітні-червні. Фонд може відстрочити надання Україні кредитного траншу через запуск державного регулювання на газовому ринку, проте аналітики вважають, що у МВФ підуть на поступки через тимчасовий характер рішення Кабміну і умов COVID-19. Таким чином, Києву незабаром вдасться укласти угоду на рівні персоналу.

Україна-МВФ новини

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти